Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Záda zase drží, střelba baví. Jislová zažehnala problémy a už vyhlíží SP v Östersundu

Ač s Jonášem Marečkem skončila Jessica Jislová v závodu smíšených dvojic dvanáctá, je především ráda, že mohla v Novém Městě na Moravě odjet všechna tři klání, tedy ještě sprint a stíhačku. Do zbytku sezony je to pro ni i povzbuzení poté, co měsíc kvůli zdravotním trablům nemohla startovat a neobjevila se tak ani na mistrovství světa. Přímé přenosy ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

To, že by ve Vysočina Areně odjela všechny tři závody, nečekala. "Odjížděla jsem z Jablonce s tím, že zkusíme prostě sprint a uvidí se, jak to dopadne a jak na tom jsem. Záda drží, což je skvělá zpráva," řekla Jislová po zranění svalu "ve speciálním místě" v oblasti žeber.

Nakonec se s týmem a lékaři domluvila, že do toho po sprintu půjde dál.

"Řekli jsme si, že každý závod mě může jen posunout. Únava se dostavila, ale tělo se trochu víc rozzávodilo. Každý den to bylo pocitově lepší. Nechci říct, že to bylo super, ale jde mi o ten pocit a tělo se zase dostává do závodního režimu."

Dvanácté místo v singl-mixu je letos nejlepší výsledek českých biatlonistů. Na SP v Pokljuce byli Češi patnáctí a na MS v Oberhofu čtrnáctí. Vyhráli Norové Marte Oslbuová Röiselandová a Vetle Sjaastad Christiansen.

"Míříme výš, je to standard, ale rádi bychom se dostali aspoň do osmého místa. Je to ale složitý, v tomhle závodě se toho musí sejít strašně moc," uznala týmová dvojka.

Sport
zdroj: ČT4

Češi drželi se špičkou krok jen na prvním úseku. Jislová potvrdila aktuální výbornou střeleckou formu a po dvou nulách předávala jako pátá deset sekund od čela.

Mareček ale hned při prvním stoupání v chumlu závodníků zakopl, upadl a nabral ztrátu. Po čtyřech dobíjeních klesl do druhé desítky, kde už Češi zůstali.

"Na trati to nakonec pořadatelé zvládli super, odškrabali mokrý sníh. Ale tím, že to bylo jiné než při rozjetí, tak jsem s tím nepočítal a v kopci mi to trochu podjelo," vysvětlil Mareček a dodal, že jel, na co měl.

Jislovou střelba bavila hodně. "Stojky jsem střílela možná rychle, ale ne vyhroceně. Jsem ráda, že to vyšlo a sedlo. Popravdě vůbec netuším, kde byly rány. Docela by mě to zajímalo, byla jsem zmatená. Vítr se hodně měnil, nebyla jsem si tím jistá," prohlásila Jislová.

Jessica Jislová
zdroj: ČTK

Nyní ji čeká přesun do švédského Östersundu na předposlední díl elitního seriálu. Hned ve čtvrtek by měla nastoupit do nejdelšího závodu. 

"Vytrvalostní závod bude v tom stavu, v jakém jsem, docela náročnej, ale tak to je. Budu se soustředit na střelbu a zabojuju," řekla Jislová s tím, že žádná omezení nemá, byť bolest občas cítí. "Ale s tím se musí po zbytek sezony počítat. Stoprocentně to vyléčíme, až dozávodíme," uvedla Jislová.

Rád je za ni i asistent trenéra Jiří Holubec: "Dobré je, že jí ta záda drží a že může pokračovat dál," uvedl pro ČT sport.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články