Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

"Vše je ideální." V Novém Městě začala závěrečná fáze příprav na SP v biatlonu

Nové Město na Moravě - Takřka ideální sněhové podmínky provázejí přípravu Světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Deset dnů před prvním závodem zahájili organizátoři závěrečnou etapu přípravy tratí, dokončují rozvozy sněhu a mrazivé počasí využívají k zasněžování stadionu. "Počasí je pro nás ideální, je to luxusní situace včetně předpovědi," řekl předseda organizačního výboru Jiří Hamza. Přímé přenosy ze Světového poháru v Novém Městě na Moravě odvysílá ČT sport a web ctsport.cz, a to od 15. do 18. prosince.

Biatlon
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Šéf českého biatlonu je rád i za výborné výsledky biatlonistů ve víkendovém programu SP ve švédském Östersundu. "Češi nás teď o víkendu pozvali tím nejlepším možným způsobem. Rozjezd reprezentace byl přesně takový, jaký jsme chtěli," řekl Hamza.

Vstupenky na víkendové závody na stadion jsou už de facto vyprodány. "Na tyto dva dny bychom vzhledem k současnému zájmu prodali padesát tisíc lístků. Bohužel kapacitu nelze více nafouknout. Věřím, že se nám podaří vyprodat i čtvrteční a páteční program," dodal Hamza.

Vstupenky na tribuny na tratích, kde budou k dispozici velkoplošné obrazovky, jsou ještě v prodeji i na sobotní a nedělní závody. Na programu jsou sprinty, stíhačky a závody s hromadným startem.

Je nám líto, video expirovalo.
Mrazivé počasí v Novém Městě svědčí přípravám na SP v biatlonu

Slavnostní zahájení podle Hamzy nebude. "Je to Světový pohár. Ale všechny diváky chceme vyzvat, aby do arény chodili čtyři hodiny před závody, protože počet lidí bude vysoký na užším prostoru," poprosil.

"Náš primární cíl je, aby diváci byli spokojeni. Lidé nám pomáhají tím, že si kupují relativně drahé vstupenky, a my se o ně musíme postarat," uvedl Hamza.

Na Vysočině se představí závodníci z 32 zemí. "Z původně přihlášených zemí odřekli start pouze Číňané," konstatoval ředitel závodu Vlastimil Jakeš. "Počasí je ideální. Ještě se nám nestalo, abychom měli před závody tolik sněhu k dispozici. V pátek už chceme začít s finálními úpravami tak, abychom byli v pondělí připraveni na najíždění závodníků a první tréninky," dodal.

Na tratích už je až sedmdesáticentimetrová vrstva sněhu, místy jsou široké až devět metrů. "V závodě s hromadným startem tak mohou jet vedle sebe až tři biatlonisté," vysvětlil Jakeš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články