Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vítková je v pohodě. Po sprintu opanovala i stíhačku

Trénink dobrý, závody ještě lepší. Pohoda a z ní pramenící pohodová vítězství. Veronika Vítková získala na mistrovství republiky v letním biatlonu po sprintu titul i ve stíhacím závodu. Mezi muži triumfoval Ondřej Moravec.

Veronika Vítková
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Vítková v letohradském areálu Šedivský lom opět čistě zastřílela a s přehledem udržela první místo před Evou Puskarčíkovou, třetí doběhla Lucie Charvátová. Moravec se k titulu propracoval ze třetí příčky po sprintu, Michal Krčmář se tentokrát musel spokojit s druhým místem.

Bronzová olympijská medailistka ze sprintu v Pchjongčchangu měla z vydařené střelby velkou radost. "Myslím, že můj výkon vycházel z pohody, kterou teď cítím. Daří se mi na tréninku. Světový šampionát v Novém Městě mi navíc ukázal, že zvládám závodit i pod tlakem. Terče pak padají relativně snadno," řekla Vítková.

Moravec sváděl s Krčmářem vyrovnaný souboj až do poslední položky. "Vnímal jsem, že dnes jsem o něco silnější, i proto jsem zvládl poslední položku a snad si tak o něco více prvenství i zasloužil," řekl letohradský rodák, jenž se po šesti závodech během deseti dnů těšil na volnější režim. "Celý příští týden trénujeme individuálně a pak nás čekají výkonnostní testy," dodal.

Krčmář nejvíce litoval chyby při druhé ležce. "Na trati jsem potom musel Ondru dojíždět, dostal jsem se ze své komfortní zóny a výsledkem byla nezvládnutá závěrečná položka," konstatoval Krčmář.

Bronz potěšil rekonvalescenta Michala Šlesingra, který se k přípravě vrací po onemocnění mononukleózou. Pětatřicetiletý biatlonista dnes minul pouze jeden z dvaceti terčů a z pátého místa na startu se posunul na třetí v cíli.

Výsledky mistrovství ČR v letním biatlonu v Letohradu

Supersprint (2,5 km):

Muži: 1. Krčmář (SKP Kornspitz Jablonec) 7:53,6, 2. Pryma -5,8, 3. Kilčyckyj (oba Ukr.) -11,5, 4. Hošek -12,3, 5. Václavík (oba SKP Kornspitz Jablonec) -29,8.

Ženy: 1. Charvátová (SKP Kornspitz Jablonec) 9:15,6, 2. Teplá (SK Nové město na Moravě) -2,3, 3. Tkadlecová (SKP Kornspitz Jablonec) -5,4.

Stíhací závod:

Muži (12,5 km): 1. Moravec (SKP Kornspitz Jablonec) 31:26,3 (1 trest. kolo), 2. Krčmář -36,5 (3), 3. Šlesingr (SKP Kornspitz Jablonec) -40,7 (1).

Ženy (10 km): 1. Vítková 29:44,0 (0), 2. Puskarčíková (obě SKP Kornspitz Jablonec) -1:41,8 (1), 3. Charvátová -2:11,1 (5).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články