Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V Kontiolahti se jedou stíhačky i s osmi českými biatlonisty. Krčmář a Jislová vyrazí z TOP 20

Stíhacími závody se uzavře program Světového poháru ve finském Kontiolahti. Do nich se dostalo osm českých biatlonistů. Z nejlepší devatenácté pozice vyjede Michal Krčmář, Jessica Jislová byla v sobotním sprintu dvacátá. Přímý přenos stíhačky žen sledujte od 12:35, muži startují ve 14:35, vše živě na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih sprintu biatlonistů SP v Kontiolahti a Krčmářova reakce

Krčmář se s jedním trestným okruhem postaral ve Finsku o nejlepší výsledek české reprezentace. "Kolem dvacátého místa je to s tou jednou slušný výsledek," hodnotil. Jislová měla taktéž jednu nepřesnou ránu.

Markéta Davidová byla po dvou chybách na střelnici na 22. příčce. Do stíhačky se dostaly také dvaačtyřicátá Lucie Charvátová, která minula ve sprintu čtyři terče, a čtyřiačtyřicátá Eva Puskarčíková. Pouze Eliška Teplá se do stíhacího závodu nekvalifikovala, skončila čtrnáct míst pod čarou.

Jakub Štvrtecký obsadil díky rychlému běhu navzdory třem trestným okruhům 23. místo, Adam Václavík vyrazí z 39. pozice. Mikuláš Karlík chyboval čtyřikrát, bude vyjíždět z pětapadesátého místa.

Mezi muži vyjede na čele Francouz Quentin Fillon Maillet, který si ve sprintu upevnil vedení v seriálu. Dvojnásobný olympijský šampion porazil díky čisté střelbě o 18,3 sekundy Nora Filipa Fjelda Andersena.

Ženám kralovala Němka Denise Herrmannová. Olympijská vítězka ve vytrvalostním závodu z Pekingu vyhrála o pět sekund před Norkou Tiril Eckhoffovou. Třetí byla o dvě desetiny za Norkou Stina Nilssonová ze Švédska.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články