Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Uzdravený Krčmář pro ČT sport: Start sezony bude asi trochu nervóznější. Sparta mi dobíjí adrenalin

Už je to téměř měsíc, co se Michal Krčmář vrátil po zdravotních potížích do přípravy s biatlonovou reprezentací. Dvaatřicetiletá jednička týmu se během léta potýkala s virovou infekcí. Teď už ale piluje detaily a koncem týdne ho čekají první testovací závody. Není divu, v závěru listopadu startuje nová sezona Světového poháru. Přímé přenosy tradičně odvysílá ČT sport a ČT sport Plus.

Krčmář měl během léta lehce zvýšené hodnoty jaterních testů. Následná vyšetření odhalila infekci cytomegalovirem. Podobné potíže měl v minulosti také další biatlonista Ondřej Moravec. Krčmář s ním některé věci konzultoval, řekl v Biatlon fokus podcastu ČT sport.

"Klepu, protože za celých těch dvanáct let, co jsem v seniorské reprezentaci, jsem takhle velký výpadek neměl. Bohužel to přišlo a je to v roce, kdy je mistrovství světa doma. Bude to pro mě trochu nervóznější start, protože nevím, co od sebe čekat," říká.

Krčmář začal trénovat v září a v říjnu se připojil k reprezentaci. Na svém výpadku ale vidí i pozitiva. Se střeleckým trenérem Mattem Emmonsem mohl pilovat střelbu.

"Jsme spolu intenzivně týden pracovali na střelbě, kdy člověk jinak nemá prostor se tomu takhle důkladně věnovat, jen když je takhle nemocnej," přiznává Krčmář.

Národní tým už několik týdnů trénuje na sněhu. Nejprve byl ve Švédsku, nyní se připravuje v Norsku. Krčmář prý v této fázi tréninku nikdy nezažil tak dobré sněhové podmínky.

"Už jsou projeté tratě i mimo umělý okruh, přírodní sníh je všude kolem. Byli jsme již lyžovat i mimo stadion," doplňuje.

Z úvodu sezony se nejvíce těší do švýcarského Lenzerheide v prosinci, které bude Světový pohár hostit poprvé, a to proto, že v roce 2025 se v něm bude konat mistrovství světa.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Po druhém trimestru pak budou jeho zraky samozřejmě nejvíce upřeny na domácí světový šampionát v Novém Městě na Moravě. "Snažili jsme se vždy fanouškům vyjít vstříc, ale během mistrovství k tomu budeme muset přistupovat profesionálně a věnovat se i regeneraci," tvrdí.

Z mimobiatlonového dění mu největší radost dělá jeho milovaná fotbalová Sparta, která po devíti letech letos získala trofej pro mistra ligy.

"Fandění Spartě mě dobíjí, naplňuje mi to adrenalin. Když nezávodím, potřebuju ho něčím v létě nahradit. Ty oslavy bylo něco neskutečného. Se světlicí za mnou přišel fanoušek, jestli si to nechci zkusit. Byla to věc, kterou si člověk v euforii užil," směje se Krčmář.

Co dalšího Michal Krčmář prozradil? Proč využívá konzultace s psychologem? Jak se těší po pěti letech do zámořských destinací Soldier Hollow a Canmore? A proč mu nevyhovuje úvod sezony ve švédském Östersundu? Zaposlouchejte se do Biatlon fokus podcastu v úvodu článku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články