Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Střelecká ostuda jako zdvižený prst. Kluci mají na úplně jiné výkony, ví trenér biatlonistů Málek

Po absenci v poslední štafetě se do kolotoče Světového poháru vrací Michal Krčmář. Ve sprintu v Lenzerheide by neměli chybět ani jeho čtyři reprezentační kolegové. Jejich cílem je především zlepšit slabé výkony na střelnici, které se právě ve dvoupoložkovém závodě, jakým sprint je, hned projeví. Přímý přenos sledujte od 14:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

"Musím se omluvit všem fanouškům, protože to, co předvedli kluci, je absolutní ostuda," začal trenér Michael Málek po dvanáctém místu biatlonistů ve štafetě v Hochfilzenu.

Bilance? Těžký podprůměr: 3+18.

"Doufejme, že to bude zdvižený prst, protože si pořád myslím, že kluci mají na úplně jiné výkony. Na trati to špatné nebylo, možná lepší standard. Ale to, co kluci předvádí na střelnici, je bída. Potřebují se dostat do psychické pohody," konstatoval Málek.

Tak třeba Jakub Štvrtecký. Tým sice držel v první desítce, jenže při střelbě vleže minul čtyři z prvních pěti terčů a musel na trestné kolo.

"Je to teď obraz mé, nebo naší střelby. Je to na nic. Nevím, proč jsem to udělal. Nechápu to," začal Štvrtecký.

A hned pokračoval: "Ani na trati to pak nebylo ono. Na trati se to relativně dá. Na střelnici je to ale problém a hodně mě to mrzí," vyprávěl Štvrtecký, u něhož by vůbec nebylo divu, kdyby druhý trimestr začínal v druholigovém IBU Cupu.

Teď jsou ale všichni ještě v Lenzerhiede, kde se jede SP premiérově, a Málek je ze švýcarské Roland Areny nadšený.

I když...

"Je to krásné místo. Připadá mi to tu trochu jako v lesoparku. Když se tu jely juniorské závody a IBU Cup, tak to stačilo, ale teď na Světový pohár mi přijde areál opravdu maličký," podotkl trenér pro svazový web.

Tratě? Jednoduše motokros.

"Jsou relativně těžké. V podstatě je to výjezd a sjezd na střelnici. Odpočinete si jenom krátce v rychlých sjezdech. Dva jsou navíc do zatáčky, takže v nich musíte pracovat. A nadmořská výška je také znát," řekl Štvrtecký ke 1400 metrům nad mořem.

Je nám líto, video expirovalo.
Zdeněk Vítek o své roli v biatlonovém světě

Nachlazení trochu trápí Michala Krčmáře, který kvůli odpočinku minulý týden nejel v Rakousku štafetový závod. Adam Václavík dokonce vynechal středeční trénink.

Ve startovní listině pro páteční sprint na 10 kilometrů je nicméně česká pětice nahlášena kompletní.

Úvodní dva sprinty sezony ovládli Němec Philipp Nawrath a Nor Tarjei Boe. Je jisté, že Lenzerheide bude bez Švéda Sebastiana Samuelssona. Úřadujícího mistra světa ze závodu s hromadným startem závodění vyřadil – stejně jako některé další závodníky – pozitivní test na koronavirus.

Už ve čtvrtek bezchybná Tereza Voborníková dojela ve sprintu devátá, což je její nejlepší výsledek v sezoně. Na vítěznou Francouzku Justine Braisazovou-Bouchetovou ztratila minutu a 23 sekund.

O víkendu se v Lenzerheide pojedou ještě stíhačky a masáky, Světový pohár i poté dá do začátku ledna krátkou vánoční pauzu.

Češi v akci – (v závorce místo ve startovní listině):

Jakub Štvrtecký (16), Jonáš Mareček (26), Michal Krčmář (32), Mikuláš Karlík (67), Adam Václavík (86).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články