Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Extraliga 2024/2025

Stíhačka na "betonu" patřila Elviře Öbergové, Jislová poskočila o 12 míst

Elvira Öbergová se stala vítězkou stíhačky Světového poháru v Annecy. Po třetím místě ze stejné disciplíny v Kontiolahti tak má první individuální vítězství v sezoně. Jessica Jislová skončila čtrnáctá a oproti sprintu si polepšila o dvanáct míst. Přímé přenosy SP sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih stíhačky biatlonistek SP v Annecy

Osmadvacetiletá Jislová potvrdila, že se jí v Annecy daří, a po loňském 12. místě byla ve stíhačce jen o dvě příčky horší. Davidová zaznamenala nejhorší výsledek v sezoně, doplatila také na 38. běžecký čas.

"Myslím si, že v televizi jsme vypadaly jako banda amatérů. Ta trať byla skoro neregulérní," vyprávěla Jislová v rozhovoru pro ČT sport.

Naštvaná byla i Davidová: "To byla bezmoc. Nevěděla jsem, jestli se mám odrážet rukama, nebo lézt po čtyřech, protože jsem myslela, že se na ten kopec ani nedostanu."

Hned v úvodu bylo čelo velice namačkané, odstup mezi prvními šesti střelecky přesnými biatlonistkami činil pouhých osm sekund, přičemž vedla Švédka Elvira Öbergová.

A třeba domácí Julie Simonová poskočila hned o dvanáct míst na třetí pozici.

Fanoušci to kvitovali s povděkem. Na dvacet tisíc jich mávalo vlajkami, křičelo a povzbuzovalo podél trati.

Ta musela být – stejně jako při stíhačce mužů – upravována kvůli vysokým mrazům a zledovatělému terénu tvrdým jako beton. I závod na 10 kilometrů žen byl kvůli tomu o zhruba dvacet minut odložen.

Jessica Jislová zapsala na první ležce nulu, Markéta Davidová se kvůli jednomu trestnému kolu propadla.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Jak vidí střeleckého trenéra Emmonse biatlonisté?

Střih: Simonové vyšla i další ležka a byla v čele následována mladší sestrou Hanny Öbergové. Obě Češky na druhé položce střelecky uspěly.

Švédka si stojku pohlídala, zvláště pak poté, co musela Francouzka na 150 metrů navíc, což čekalo i Ingrid Tandrevoldovou.

Rázem byl odstup patnáct vteřin, resp. více než půl minuty, takže na Norku mohla začít dotírat čtvrtá Italka Lisa Vitozziová.

Důležitou nulu si na konto přidala Jislová a ze stavů odjížděla na dvanácté příčce, Davidová jednou kroužit přece jen musela.

Elvira Öbergová
zdroj: ČTK/AP

Simonová ještě mohla útočit na zlato, jenže dvěma nepřesnými ranami se o něj připravila, stejně jako Tandrevoldová o stupně vítězů. 

Elvira Öbergová tak pelášila dál s půlminutovým náskokem na Vittozziovou a Simonová, která udržela vedení v SP, bojovala o bronz, a v tomto pořadí i závod dopadl.

Jislové nevyšla na druhé položce vstoje až poslední rána, ale celkově dojela s tříminutovým odstupem čtrnáctá, což jí dávalo jistotu účasti v nedělním masáku.

Davidová se v něm s Michalem Krčmářem představí rovněž, i když po dvou chybách klesla o deset příček na šestadvacáté místo. Po přestávce se SP vrátí v lednu dílem ve slovinské Pokljuce.

SP v biatlonu v Annecy (Francie) - stíhací závod, ženy (10 km):

1. E. Öbergová (Švéd.) 29:42,4 (0), 2. Vittozziová (It.) -20,4 (2), 3. Simonová (Fr.) -46,9 (3), 4. Tandrevoldová (Nor.) -1:19,9 (3), 5. Wiererová (It.) -1:51,9 (3), 6. Perssonová (Švéd.) -1:56,1 (1), ...14. Jislová -3:11,9 (1), 26. Davidová (obě ČR) -3:42,1 (2).

Průběžné pořadí SP (po 7 z 21 závodů): 1. Simonová (Fr.) 396, 2. Vittozziová 357, 3. E. Öbergová 345, 4. Hermannová-Wicková (Něm.) 336, 5. Tandrevoldová 318, 6. Perssonová 304, ...7. Davidová 266, 37. Jislová 54, 53. Voborníková 19, 63. Václavíková 2.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články