Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Stíhačka na "betonu" patřila Elviře Öbergové, Jislová poskočila o 12 míst

Elvira Öbergová se stala vítězkou stíhačky Světového poháru v Annecy. Po třetím místě ze stejné disciplíny v Kontiolahti tak má první individuální vítězství v sezoně. Jessica Jislová skončila čtrnáctá a oproti sprintu si polepšila o dvanáct míst. Přímé přenosy SP sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih stíhačky biatlonistek SP v Annecy

Osmadvacetiletá Jislová potvrdila, že se jí v Annecy daří, a po loňském 12. místě byla ve stíhačce jen o dvě příčky horší. Davidová zaznamenala nejhorší výsledek v sezoně, doplatila také na 38. běžecký čas.

"Myslím si, že v televizi jsme vypadaly jako banda amatérů. Ta trať byla skoro neregulérní," vyprávěla Jislová v rozhovoru pro ČT sport.

Naštvaná byla i Davidová: "To byla bezmoc. Nevěděla jsem, jestli se mám odrážet rukama, nebo lézt po čtyřech, protože jsem myslela, že se na ten kopec ani nedostanu."

Hned v úvodu bylo čelo velice namačkané, odstup mezi prvními šesti střelecky přesnými biatlonistkami činil pouhých osm sekund, přičemž vedla Švédka Elvira Öbergová.

A třeba domácí Julie Simonová poskočila hned o dvanáct míst na třetí pozici.

Fanoušci to kvitovali s povděkem. Na dvacet tisíc jich mávalo vlajkami, křičelo a povzbuzovalo podél trati.

Ta musela být – stejně jako při stíhačce mužů – upravována kvůli vysokým mrazům a zledovatělému terénu tvrdým jako beton. I závod na 10 kilometrů žen byl kvůli tomu o zhruba dvacet minut odložen.

Jessica Jislová zapsala na první ležce nulu, Markéta Davidová se kvůli jednomu trestnému kolu propadla.

Je nám líto, video expirovalo.
Jak vidí střeleckého trenéra Emmonse biatlonisté?

Střih: Simonové vyšla i další ležka a byla v čele následována mladší sestrou Hanny Öbergové. Obě Češky na druhé položce střelecky uspěly.

Švédka si stojku pohlídala, zvláště pak poté, co musela Francouzka na 150 metrů navíc, což čekalo i Ingrid Tandrevoldovou.

Rázem byl odstup patnáct vteřin, resp. více než půl minuty, takže na Norku mohla začít dotírat čtvrtá Italka Lisa Vitozziová.

Důležitou nulu si na konto přidala Jislová a ze stavů odjížděla na dvanácté příčce, Davidová jednou kroužit přece jen musela.

Elvira Öbergová
zdroj: ČTK/AP

Simonová ještě mohla útočit na zlato, jenže dvěma nepřesnými ranami se o něj připravila, stejně jako Tandrevoldová o stupně vítězů. 

Elvira Öbergová tak pelášila dál s půlminutovým náskokem na Vittozziovou a Simonová, která udržela vedení v SP, bojovala o bronz, a v tomto pořadí i závod dopadl.

Jislové nevyšla na druhé položce vstoje až poslední rána, ale celkově dojela s tříminutovým odstupem čtrnáctá, což jí dávalo jistotu účasti v nedělním masáku.

Davidová se v něm s Michalem Krčmářem představí rovněž, i když po dvou chybách klesla o deset příček na šestadvacáté místo. Po přestávce se SP vrátí v lednu dílem ve slovinské Pokljuce.

SP v biatlonu v Annecy (Francie) - stíhací závod, ženy (10 km):

1. E. Öbergová (Švéd.) 29:42,4 (0), 2. Vittozziová (It.) -20,4 (2), 3. Simonová (Fr.) -46,9 (3), 4. Tandrevoldová (Nor.) -1:19,9 (3), 5. Wiererová (It.) -1:51,9 (3), 6. Perssonová (Švéd.) -1:56,1 (1), ...14. Jislová -3:11,9 (1), 26. Davidová (obě ČR) -3:42,1 (2).

Průběžné pořadí SP (po 7 z 21 závodů): 1. Simonová (Fr.) 396, 2. Vittozziová 357, 3. E. Öbergová 345, 4. Hermannová-Wicková (Něm.) 336, 5. Tandrevoldová 318, 6. Perssonová 304, ...7. Davidová 266, 37. Jislová 54, 53. Voborníková 19, 63. Václavíková 2.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články