Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Štafetě biatlonistek vládly Wiererová a spol., Češky skončily deváté

Žádnou díru do světa, ale příjemné deváté místo vybojovaly české biatlonistky v úvodní štafetě Světového poháru na 4x6 kilometrů v rakouském Hochfilzenu. Čtveřice v sestavě Eva Puskarčíková, Lucie Charvátová, Markéta Davidová, Veronika Vítková se především díky Davidové s Vítkovou postupně probojovávala z chvostu startovního pole vpřed. Roli favoritek potvrdily Italky, které zvítězily před Švédskem a Francií. 

Frederika Sanfilipová po poslední střelbě ve štafetě
zdroj: ČTK/AP autor: Kerstin Joensson

Zataženo, mírné sněžení, osm stupňů pod nulou – to byly podmínky na startu ženské štafety. Ve finské sestavě scházela kometa úvodu SP Kaisa Mäkäräinenová, která si po náročném úvodu sezony chtěla odpočinout.

Za Česko rozbíhala závod Puskarčíková a nestřílela dobře. Musela na prvním úseku čtyřikrát dobíjet a předávala Charvátové až na osmnáctém místě. "Jsem naštvaná sama na sebe, nevím, kde jsem udělala chybu. Možná jsem zaujala špatnou polohu nebo se trošku změnil vítr proti nástřelu…" řekla česká reprezentantka, která na vedoucí Italky, za něž rozjela závod Vittozziová, ztrácel 1:14 minuty.

Na druhém úseku zaútočila ze třetí pozice Slovenka Kuzminová a předávala jako první s náskokem dvaceti vteřin na druhé Francouzky a třetí Švýcarsko. Charvátová sice v leže střílela bezchybně, ale při stojce dvakrát dobíjela a čelu závodu se nepřibližovala. "Je to moje malé první vítězství, mám z toho dobrý pocit," řekla Charvátová po druhé úseku, po němž Davidové předávala šestnáctá, 2:20 minuty za Kuzminovou. Ta předala Poliakové, jež ale neudržela slovenské naděje.

Je nám líto, video expirovalo.
Štafetě biatlonistek vládly Italky, Česko 9.

Naopak ty italské opět zvedla na třetím úseku Wiererová, která skvěle běžela, bezchybně střílela a otevřela svému celku cestu k triumfu. Český boj o desítku začala Davidová – běžela rychle, střílela přesně a posunula tým dopředu. Vítkové předala na čtrnácté pozici se ztrátou 2:16 vteřiny na Italky. "Trošku jsem si spravila chuť po sprintu. Střílelo se mi dobře, ale byla strašná zima, běželo se mi hrozně," řekla spokojená Davidová.

Česká finišmanka Vítková střílela přesně a v běhu také neztrácela, takže nakonec z toho bylo deváté místo. Vedení Italek na posledním úseku udržela s přehledem Sanfilipová a boj o druhé místo ve finiši pro sebe rozhodly Švédky.

Ženy (4x6 km):

1. Itálie (Vittozziová, Runggaldierová, Wiererová, Sanfilippová) 1:10:58,7 (0+3), 2. Švédsko (Perssonová, Brorssonová, Nilssonová, Öbergová) -8,4 (0+8), 3. Francie (Chevalierová, Simonová, Aymonierová, Bescondová) -11,8 (0+9), 4. Rusko -47,2 (0+6), 5. Bělorusko -1:13,4 (0+4), 6. Norsko -1:24,4 (2+11), ...9. Česko (Puskarčíková, Charvátová, Davidová, Vítková) -2:14,6 (0+6).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články