Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štafeta v Ruhpoldingu: premiéra pro Davidovou, návrat po chřipce pro Vítkovou

Ruhpolding – Češky vyjedou do štafety v Ruhpoldingu ve složení Eva Puskarčíková, Markéta Davidová, Veronika Vítková a Gabriela Koukalová. Zatímco dvacetiletá Davidová pojede v reprezentačním áčku týmový závod vůbec poprvé, Vítková se vrací do seriálu po nucené přestávce zaviněné chřipkou. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 14:20.

Markéta Davidová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Davidová zastoupí Lucii Charvátovou. Rozhodnutí padlo už před Vánoci. V zatím jediném štafetovém závodě v Pokljuce musela Charvátová na dva trestné okruhy, čímž Češky ztratily naděje na lepší než čtvrté místo.

Davidová se doposud připravovala s juniorským týmem, o víkendu se rozzávodila při Německém poháru v Oberwiesenthalu, kde ve sprintu juniorek skončila druhá. Vítková trénovala od Nového roku, stoprocentní výkon na trati ale lze očekávat stěží.

"Veroniku i Markétu jsem pozorně sledoval na tréninku a střelecky se jim tady dařilo," uvedl na svazovém webu trenér Zdeněk Vítek. "Obě střílely přesně i rychle. Samozřejmě podstatné bude, jak dokáží trénink převést do závodů," dodal.

Jak Davidová svůj úsek zvládne, může být důležité i vzhledem k vrcholu sezony. Jistě by se měla v druhé polovině února zúčastnit juniorského šampionátu v Osrblie. "Neznamená to však, že by se nemohla zúčastnit ani mistrovství světa v Hochfilzenu. Nominaci si může vybojovat," zdůraznil šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář.

Českým biatlonistkám se v Ruhpoldingu vyloženě daří. V posledních čtyřech štafetách skončily v Ruhpoldingu do šestého místa, z toho jednou vyhrály a jednou byly třetí.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články