Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Šlesingr načíná poslední sezonu: Do Nového Města je ještě hodně vystřílenejch nábojů

Po uplynulé sezoně se dlouho rozmýšlel, zda vůbec pokračovat. Nakonec si Michal Šlesingr řekl, že vidině Světového poháru v Novém Městě na Moravě prostě nejde odolat. Přímé přenosy ze SP v biatlonu odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Michal Šlesingr
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Ale teď je v první řadě potřeba se tam taky dostat. Do té doby je ještě hodně metrů a vystřílenejch nábojů," směje se šestatřicetiletý biatlonista, kterého před definitivním koncem kariéry čeká taky mistrovství světa v Anterselvě. A na tu má skvělé vzpomínky.

Více o konci kariéry Michala Šlesingra v Biatlon fokus podcastu:

"Chtěl bych, aby ta sezona byla taková, abych s ní byl spokojenej," řekl Šlesingr. O pokračování ve Světovém poháru, který pro něj bude už devatenáctý, spekuloval do května. A nakonec šel znovu do toho. "Byla to dlouhá doba rozmýšlení, několik týdnů," dodal.

"Výsledek ze závodu, to je sice jen číslo, ale neznamená to, že vám zaručí spokojenost. Je to o tom, že bych měl rád v sezoně pár takových závodů, abych si řekl, že se mi to povedlo a udělal jsem pro to všechno," uvedl Šlesingr, který startoval na čtyřech olympijských hrách a na třinácti mistrovstvích světa.

Michal Šlesingr se připravuje na tuhý mráz
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Převážilo u něj prý to, že nebyl spokojen s poslední sezonou. Bojoval s mononukleózu, navíc měl zlomený bederní obratel, což ho potkalo smolně loni před Vánoci v Novém Městě.

Tentokrát mu to snad vyjde, do tuzemské zastávky Světového poháru ale zbývá ještě hodně času. Na Moravě se tentokrát startuje nezvykle až zkraje března. "Ale co se sněhu táče, budeme připraveni," ujistil viceprezident biatlonového svazu Vlastimil Jakeš, který má podnik SP na starosti.

Nejlepší individuální šampionát prožil Šlesingr v roce 2007 v Anterselvě, kde získal stříbro ve sprintu a bronz z vytrvalostního závodu. Po dvanácti letech se bude v Itálii loučit. "Mezi Anterselvami to byla náročná léta, kdy člověk zažil spoustu okamžiků, kdy byl nahoře i dole."

Anterselvu má zkrátka rád. "Je to prostě krásný město. Mám rád přírodu, a ne městskou zástavbu. Medailemi to pro mě speciální určitě není, už je to daleko," uvedl Šlesingr, jenž dlouhodobě tvrdě vystupuje proti dopingu.

Závodí se v téměř 1700 metrech nad mořem. "Závodění ve výšce pro někoho nemusí být. Snad nám pomůže příprava a aklimatizace. Je to jiné, než když tam přijedete rovnou před Svěťákem," přiznal Šlesingr, zlatý ze smíšené štafety v Kontiolahti před čtyřmi lety.

Po konci kariéry bude mimo jiné pracovat na zdokonalení aplikace pro sportovce, která funguje jako elektronický deník. "S kamarády máme takový projekt, který stojí na aplikaci, kterou jsem udělal asi před deseti lety. Jsem přes ty počítače, takový hobby programátor," zasmál se Šlesingr, který se na novou sezonu připravoval kvůli rodině individuálně.

I kvůli tomu se zároveň těší, že bude mít prostor na to, aby se mohl věnovat dětem a manželce. "A taky koníčkům, na které nebyl prostor. Našel jsem si i nějaké nové," uvedl Šlesingr, který si libuje třeba v testování dronu.

"A pak budu muset najít něco, čím se uživíme. Zatím jsem to úplně neřešil a momentálně se soustředím na to, že budu závodit. Až přijde ten čas, tak pak se začnu koukat, co bude dál."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články