Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Šlesingr bojuje s bolestmi a doufá v zázrak. Start je padesát na padesát, říká trenér Vítek

Byl to jeden z důvodů, proč neřekl biatlonu po olympijských hrách definitivní sbohem. Ještě jednou měl zažít záři reflektorů a burácející tribuny ve Vysočina areně. Jenže teď se Michal Šlesingr potýká s bolestmi zad a vůbec není jisté, zda do čtvrtečního sprintu nastoupí. Kdyby byl kdekoli jinde, palčivé martyrium by nepodstupoval. Přímý přenos úvodního závodu SP v Novém Městě na Moravě vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 17:00.

Michal Šlesingr
zdroj: Český biatlon

Úterní trénink nedokončil. "Zbaběle jsem z něj utekl," podotkl Šlesingr. Ve středu zkoušel, co se dalo, ale situace se nelepší. "Kdybychom nebyli v Novém Městě, tak jsem rozhodnutý už dávno. Tím, že jsme tady… chtěl bych jet," posteskl si.

"Jsem docela realista. Je to tak padesát na padesát. Včera to vypadalo tak, že ho tam občas píchne, ale není to tak růžové, jak to vypadalo," doplnil trenér Zdeněk Vítek.

Bolest neustupuje a Šlesingr nevypadal po středečním tréninku vůbec optimisticky. Je to situace, kdy ani prášky na bolest nepomáhají. "Dneska to není o moc lepší. Doufám, že se to třeba po večerejšku zlomí. Navštívil jsem místní fyzioterapeutku a dneska tam ještě jdu. Doufám, že to povolí."

Ale sám se netvářil, že by měl přijít výrazný progres. Ani příval adrenalinu mu na bolesti nejspíš zapomenout nedá. "Když to bude takové jako dneska, tak tomu moc nevěřím," řekl.

Přišlo to v nepravý moment. Před "nejlepším svěťákem z celého roku". "Kdyby to bylo někde jinde, tak ho necháme stát a příští týden nastoupí do jiného závodu. Ale přece jen to je doma a chce závodit, což mu nemůžeme brát," uvedl trenér Vítek.

Co je nového před SP v Novém Městě? Poslechněte si Biatlon fokus podcast:

"Nevím, jestli mě dohnalo, jak jsem hodil záda na Pokljuce. Tam mě to předtím nebolelo, ale po štafetách v Hochfilzenu jsem si říkal, že to je takové to klasické po závodech. V pondělí mi to přišlo o něco lepší, ale měli jsme volný den," popsal strasti Šlesingr.

"Jsou tam podrážděné nervy a zanícené svaly. Jak moc, těžko říct. Bližší vyšetření, na to nemáme čas ani prostředky. Není to ale nic, co by mělo poškodit zdraví," dodal Vítek.

Ležka ještě jde, ale ta stojka

Nejhorší je to na střelnici. "Není to tak, že by mě trápil nějaký konkrétní pohyb. Když už si lehnu, ležet se v tom dá, ale manipulace je mizerná. A vestoje si do toho stoupnout je docela náročné. Když jsem u toho zkroucený a potřebuju u toho dýchat, tak mě tam trošku řeže," přiblížil potíže zkušený český reprezentant.

Na závodech v Novém Městě neměl Šlesingr vždycky štěstí. "Když jsem k týmu přicházel, tak vím, že on kvůli nemoci vynechával závody, teď zase ty záda. Je mi ho líto. Doufám, že se stane zázrak, aby byl stoprocentně schopný. Uvidíme. Noc může hodně pomoct, závodíme až večer," věřil Šlesingrův parťák Michal Krčmář.

Uvidí se při čtvrtečním nástřelu těsně před závodem. Nezbývá než… "Doufám v zázrak," pronesl Šlesingr.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články