Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

SESTŘIHY: TOP 5 sezony biatlonistů. Kometa Voborníková i nadějný Mikyska

Byla to dlouhá a jako vždy velice působivá biatlonová sezona. Plná radosti, ale občas i tápání. Z českého pohledu to tentokrát na stupně vítězů ve Světovém poháru či mistrovství světa nestačilo. To se naposledy stalo v sezoně 2009/10. Český tým tak bude v nejbližších týdnech přemýšlet, co změnit k lepšímu. Odrazit se nicméně může od závodů, které se reprezentantům povedly nejvíce. Podívejte se na přehled a sestřihy těch nejlepších českých klání ročníku, který kompletně odvysílala Česká televize.

Tomáš Mikyska, 10. místo, vytrvalostní závod, MS v Novém Městě na Moravě

Nejlepší individuální umístění českých mužů na domácím svátku ve Vysočina Areně. Po zranění kolene ještě ne zcela zrehabilitovaný Mikyska přitom sahal i po lepším výsledku. Minul až poslední z dvaceti ran, když zariskoval a rychle pálil na závěrečné položce.

I desátá příčka byla jeho životním úspěchem, loni byl v této disciplíně na MS čtrnáctý. Po SP v Oslu Mikyska sezonu raději ukončil, aby příliš nepřepálil své možnosti. Světový titul v disciplíně obhájil Nor Johannes Thingnes Bö. 

Michal Krčmář, 8. místo, hromadný start, SP v Lenzerheide

Nejlepší sezonní příčka stříbrného olympijského medailisty z roku 2018. V budoucím dějišti MS se opíral o výbornou střelbu a minul jen při druhé položce, kdy vleže netrefil poslední ránu. 

Kvůli tomu se průběžně propadl do poloviny druhé desítky, ale pak předvedl dvě nuly vestoje a z poslední střelby odjížděl jako sedmý. V závěrečném běžeckém okruhu první desítku uhájil, ve finiši ho předstihl ho jen Němec David Zobel. Vyhrál Johannes Thingnes Bö.

Tereza Voborníková, 8. místo, hromadný start, SP v Oslu

Její top kariérní výsledek z masáku. Ze třiceti účastnic se blýskla nejlepší střelbou, musela jen na jedno trestné kolo. Dvojnásobná juniorská mistryně světa byla po druhé položce šestá.

Ještě výše útočila při úvodní střelbě vestoje. Minula však poslední terč a mírně klesla. Po bezchybné závěrečné stojce nakonec dojela se ztrátou 57,9 vteřiny na vítěznou Švýcarku Lenu Häckiovou-Grossovou.

Markéta Davidová, 8. místo, stíhačka, SP v Canmore

Startovala s číslem 25 po sprintu a zajela svůj nejlepší závod sezony. Po bezchybné první polovině závodu udělala dvě chyby při úvodní stojce a třetí terč nesestřelila v závěrečné položce. Blýskla se ovšem třetím nejrychlejším během.

"Výsledek mi asi trochu zvedl náladu. Všichni víme, že sezona nebyla taková, jakou bych si představovala. Mám ale radost, že jsem schopná bojovat s holkami vepředu," uvedla Davidová. Zvítězila Italka Lisa Vittozziová.

Tereza Voborníková, 5. místo, vytrvalostní závod, SP v Oslu

Na střelnici udělala jednu chybu při třetí položce vleže a byla šestá s odstupem 1:08,6 minuty za vítěznou domácí Ingrid Landmark Tandrevoldovou. Životním maximem Voborníková překonala v ročníku reprezentační jedničku Davidovou. 

"Letos se mi žádný individuál nepovedl, takže jsem si řekla, že se s tím nebudu crcat, nebudu nic vyměřovat a že to dopadne, jak to dopadne. Jsem hrozně ráda, že se to na střelnici sešlo," usmívala se Voborníková, která byla 16. místem nejvýše klasifikovanou ženou v konečném hodnocení elitního seriálu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy po vytrvalostním závodě biatlonistek

+ BONUS

Štafeta biatlonistek, 5. místo, SP v Soldier Hollow

Vypadalo to velice nadějně. Průběh závodu nasvědčoval tomu, že Jessica Jislová, Tereza Voborníková, Markéta Davidová a Lucie Charvátová mohou bojovat o první stupně vítězů v sezoně.

Jenže Charvátová musela v závěru na dvě trestná kola a české kvarteto tak v americkém středisku doběhlo páté. Zvítězily Norky, které získaly v týmové disciplíně Malý křišťálový glóbus. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články