Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Šéf českého biatlonu: Bednu na Moravě chceme, ale bez tlaku

Nové Město na Moravě - Potvrdit výborné výsledky chtějí čeští biatlonisté na světovém poháru v Novém Městě na Moravě, který se uskuteční od pátku do neděle. Očekává se, že během tří dnů přijde přes 90 tisíc fanoušků, každý den okolo 30 tisíc lidí. Tribuny na stadionu jsou vyprodané a diváci se těší, že uvidí české hvězdy v čele s Veronikou Vítkovou, Gabrielou Soukalovou a Ondřejem Moravcem. "Určitě chceme, ať někdo zajede něco na bedně, ale nechci vytvářet tlak," řekl prezident Českého svazu biatlonu a šéf organizačního výboru Jiří Hamza. Přímé přenosy SP odvysílá ČT sport a náš web.

Hranice úspěchu a neúspěchu je relativní. Nechci si dělat alibi, ale každý výsledek do desítky v individuálním závodu má obrovskou hodnotu. A z desítky může být i bedna," řekl šéftrenér Ondřej Rybář. Věří, že s tlakem domácího prostředí se jeho svěřenci vyrovnají. "Nálada je uvolněnější než před prvním svěťákem tady před lety a doufám, že to přenesou do závodu. V každém startu máme naději uspět."

Nejvíc se čeká od kvarteta Vítková, Soukalová, Moravec, Michal Šlesingr. Každý z nich už v sezoně byl v SP na stupních vítězů a společně se nejspíš představí také v páteční smíšené štafetě.

Páteční program SP ve Vysočina Areně začne v 15:00 závodem smíšených dvojic, od 17:30 budou následovat čtyřčlenné smíšené štafety. V sobotu se pojedou sprinty (12:30 ženy/15:30 muži) a v neděli stíhací závody (13:00 ženy/15:00 muži).

"Každé umístění do desátého místa beru jako super výsledek. Myšlenka na stupně tam je vždycky, kór před domácími diváky, ale uvidíme," řekla Vítková, pátá žena průběžného pořadí SP. Moravec je jen o místo horší. "Pro nás je to první vrchol sezony a budeme dělat, co je v našich silách," slíbil Moravec.

Na Vysočině se pojede poprvé od předloňského mistrovství světa a všichni se znovu těší na skvělou atmosféru na stadionu i kolem tratí. "Před pěti lety se na republice v Jablonci sešlo asi pět diváků a nyní máme vyprodané tribuny. Je to pro nás obrovská čest a radost, že lidi dali našemu sportu šanci a fandí nám," řekla Soukalová.

V domácím prostředí může český tým využít i lepšího zázemí. Stabilní sestavu doplňuje tentokrát pár lidí navíc. "Posílili jsme pozice na trati. Bude tam víc míst, kde bude někdo s holí a materiálem," poodhalil Rybář. Navíc biatlonisty vzhledem k nebezpečí chřipky hlídá lékař. "A byl bych rád, kdyby tady byl na dovolené," řekl Rybář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články