Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Přímé přenosy zimní sezony na jednom místě. Na obrazovky i web se vrací Studio ČT sport

S příchodem zimní sezony se na ČT sport vrací i kontinuální studia, která budou diváky provázet řadou víkendů nabitých velkými sportovními akcemi a závody. Je libo alpské lyžování? Nebo snad Světový pohár v biatlonu? A co třeba hokej? To všechno a mnoho dalšího opět nabídnou programy České televize, které doplní i další přímé přenosy na webu ctsport.cz a v HbbTV.

Je nám líto, video expirovalo.
Kontinuální Studio ČT sport nabídne přímé přenosy ze zimní sezony

Projekt kontinuálního Studia ČT sport s víkendovými přímými přenosy, které doplňují aktuální informace, výsledky, analýzy či rozhovory s hosty, ale i sportovci ihned po závodech, vznikl v loňském roce.

"Ve chvíli, kdy ČT získala vysílací práva na prakticky všechny zimní sporty, bylo nasnadě nabídnout divákům další přidanou hodnotu," vysvětluje jeden z moderátorů Petr Kubásek.

Ponikelského těší divácká odezva

Jako základ posloužil pro ČT sport projekt studia, které pravidelně otevíralo přímé přenosy ze SP v biatlonu. "Toho jsme využili a propojili to i s jinými sporty s důrazem na českou stopu," vysvětluje šéfredaktor brněnské sportovní redakce.

"Kontinuální víkendové studio naváže na diváckou pozitivní odezvu v minulé sezoně," pokračuje výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Je nám líto, video expirovalo.
Upoutávka na novou sezonu SP v biatlonu na ČT sport

"Jsem rád, že krásné přímé přenosy ze všech zimních sportů, jelikož paleta vysílání je opravdu pestrá, doprovodí svými komentáři osobnosti jednotlivých sportů v pozici našich expertů či spolukomentátorů," doplňuje Ponikelský.

Velký divácký zájem těší i Kubáska. "Loni se nám dařilo udržet sledovanost v průběhu celého dne na velmi slušné úrovni, což svědčí o divácké spokojenosti a zároveň to je pro nás závazek do letošního roku."

Řada streamů (a klidně i najednou)

Už v pátek 19. listopadu předznamená víkendové Studio ČT sport vysílání přenosů ze SP ve skeletonu, skocích na lyžích a rychlobruslení, které navíc z valné většiny odvysílá exkluzivně web ctsport.cz a HbbTV.

Rovněž pro redakci webu ctsport.cz znamená zimní vysílání prostřednictvím internetových streamů velkou výzvu.

"Během jediného víkendového dne odbavíme klidně i osm živých přenosů. Z nejzásadnějších momentů pak divákům co nejrychleji připravíme sestřihy a aktuální články," zve ke sledování vedoucí redaktor sportovního webu Jiří Kalemba.

Jiří Kalemba ve vysílání Studia ČT sport
zdroj: ČT sport

V létě se redakce pohybovala v jednom olympijském módu, nyní se pomalu přepíná do takového módu dalšího. A patrně i náročnějšího.

"Divákům doporučuji pro maximální sportovní zážitek sledovat naše vysílání s mobilem nebo počítačem po ruce. Nabídneme toho opravdu hodně včetně obsahu na sociálních sítích," dodává Kalemba, který Studio ČT sport moderuje vedle Kubáska, Jiřího Hölzela či šéfredaktora ČT sport Michala Dusíka.

Na chytré mobilní telefony nepoukazuje náhodou. Už několik měsíců je divákům k dispozici i aplikace ČT sport pro zařízení se systémy iOS a Android, která na území ČR nabízí mimo jiné právě sledování exkluzivních streamů.

Ale také třeba poslech podcastů o řadě sportů, ať už Biatlon (nový díl před sezonou vyjde příští týden), Snow či Hokej fokus.

"Web ČT či HbbTV se stávají platformou, která má obrovský potenciál do budoucna. Diváci mají možnost si vybrat ze široké škály sportů, které v jeden okamžik nabízíme. Řada těchto sportů bude nově komentovaná, čili to bude plnohodnotný doplněk k programu ČT sport. Je už pouze na divácích, kterému přenosu dají přednost," říká Kubásek.

Petr Kubásek ve vysílání Studia ČT sport
zdroj: ČT sport

Na obrazovkách nebude chybět ani krasobruslařské Grand Prix, SP v alpském či běžeckém lyžování a také biatlonu, jehož nová sezona odstartuje 27. listopadu.

"Biatlon je fenomén, což se dlouhodobě projevuje na divácké sledovanosti. K tomu bych přidal i alpské lyžování, které je s výkony Ester Ledecké stále populárnější. Zimní kontinuál ovšem ukázal, že diváci rádi sledují v podstatě jakýkoliv sport," dodává Kubásek, jehož tvář je v ČT spojena dekádu právě s biatlonem.

Turnaj hokejistek i s Češkami

Kontinuální Studio ČT sport pak své sezonní vyvrcholení prožije zkraje února 2022. "Celý projekt čeká olympijské vysílání z Pekingu," zdůrazňuje Ponikelský. I tentokrát čeká olympijský program na obrazovkách ČT limit, jímž bude 240 odvysílaných hodin v premiéře.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Autora projektu olympijského programu Roberta Zárubu těší, že se do Pekingu poprvé v historii probojovaly zástupkyně české hokejové reprezentace. I jejich výkony budou k vidění na ČT sport.

"Museli jsme závazně objednat komentátorskou pozici v hale Wukesong, kde se bude hrát většina ženského turnaje v Pekingu," uvedl po úspěšné kvalifikaci šéfkomentátor ČT sport.

Web ctsport.cz pak připravuje na únor tradiční olympijský speciál s velkým videoarchivem a příležitostnými paralelními streamy. Česká televize přeje při sledování zimního vysílání ČT sport skvělé divácké zážitky.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články