Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Po olympijských medailích chce Moravec do elitní desítky SP

Praha - Už tři měsíce uplynuly od jeho medailových žní na olympijských hrách. Biatlonista Ondřej Moravec si přivezl ze Soči tři cenné kovy, což před ním na jedněch Hrách z českých mužů dokázal pouze slavný atlet Emil Zátopek. Nyní už Moravec opět trénuje a spřádá plány a cíle na nadcházející sezonu.

Ondřej Moravec
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Chtěl bych uspět v celkovém hodnocení světového poháru, prokazovat výkonnost po celou sezonu," předsevzal si Moravec, nejlepší biatlonista sezony. Dosud byl nejlépe ve světovém poháru loni dvanáctý, letos si celkově o tři místa pohoršil. Touhou je prolomit hranici elitní desítky. "To by bylo něco speciálního," přitakal. Třemi medailemi na olympijských hrách si Moravec nasadil laťku vysoko. "To ano, ale nebál bych se toho," řekl člen klubu SKP Kornspitz Jablonec.

Kolotoč oslav a marketingových povinností už převážně odezněl. Už měsíc je Moravec zase v tréninkovém kolotoči. "Je to pořád stejné - kolečkové lyže, běhání, kolo, nějaký tunel," vypočítal. Velké změny v tréninku se neplánují. "Jestli změníme dvacet procent v nějaké složce, tak to bude moc," konstatoval Moravec.

Při jízdě na kolečkových lyžích se biatlonisté víc zaměří na techniku jízdy. Specialista je natočí na video a budou dělat rozbory. "To mi přijde výborný nápad. Jsou to maličkosti, které člověka posunou. U mě už v tréninku budou rozhodovat maličkosti, nepřijdeme na nic převratného, co by nás někam katapultovalo," řekl.

Příprava se odehrává v tradičních destinacích. Do tunelu jezdí lyžovat do německého Oberhofu, jinak je mužský tým převážně v Jablonci nad Nisou, v Letohradu a v Novém Městě na Moravě. "V srpnu máme nějaké dlouhatánské soustředění někde v zahraničí, ještě nevíme kde," řekl Moravec.

Návrat do přípravy letos ani moc nebolel. "Loni jsem ještě po třech týdnech tréninku lezl po zdi skoro po každém tréninku, ale teď to moc nebolí, není to tak hrozné," porovnával. Důvodem může být i aktivní dovolená na skialpech. "Chodil jsem šestihodinové túry, sice v minimální intenzitě, ale pořád jsem se hýbal," řekl.

Na výbornou si Moravec hned porozuměl na střelnici s malorážkou. "Když jsem začal střílet, byl jsem překvapený, jak mi to šlo, že jsem nic nezapomněl. Po zátěži by to bylo horší, ale v klidu to nebylo vůbec špatné," pochvaloval si.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články