Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Oslo uvidí oblíbené masáky. Do závodů jde i česká biatlonová čtyřka

Oslo uvidí předposlední hromadné starty sezony Světového poháru. V nich se představí čtveřice českých tváří. Zatímco mezi ženami se do třicítky probojovaly Markéta Davidová, Tereza Voborníková a Jessica Jislová, u mužů to je z českých biatlonistů Michal Krčmář. Přímé přenosy sledujte ve 13:10 a 15:10 na ČT sport a ČT sport Plus.

Terezsa Voborníková
zdroj: ČTK

Voborníková byla pátá v pátečním odloženém vytrvalostním závodu, čímž si vyjela životní maximum v elitním seriálu. V prvním závodu po mistrovství světa v Novém Městě na Moravě se mezi nejlepší prosadily i desátá Davidová a jedenáctá Jislová.

"Jsem za to strašně ráda. Letos se mi žádný individuál nepovedl, takže jsem si řekla, že se s tím nebudu crcat, nebudu nic vyměřovat, a že to dopadne, jak to dopadne," řekla Voborníková v rozhovoru pro ČT sport.

Davidová měla tři chyby na stojce. "Mrzí mě to. Bohužel, je to moc. Na trati to nebylo tak hrozné, jak jsem si myslela, že to bude. Jelo to, bylo to lépe připravené, než v tréninku."

Markéta Davidová
zdroj: ČTK

"Bylo to hodně náročné na morálku vybičovat se k závodu a přepnout do závodní mentality. Jsem ráda, že jsem na trati potkala Terku, hodně mi pomáhala a odbojovaly jsme to společně," uvedla povzbuzená Jislová.

Poslední nejdelší závod sezony vyhrála domácí Norka Ingrid Landmark Tandrevoldová, malý glóbus za hodnocení disciplíny získala čtvrtá Lisa Vittozziová z Itálie.

Na nedávném MS vybojovala zlato v masáku Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová. Jediná Češka v závodě byla Markéta Davidová, která dojela na patnácté pozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy po vytrvalostním závodě biatlonistek

Nejlepší z českých biatlonistů v individuálu byl Michal Krčmář, který obsadil patnáctou příčku. S jednou trestnou minutou ztratil téměř tři minuty na vítězného Nora Sturlu Holma Laegreida.

Chyboval pouze na třetí položce. "Jsem se závodem spokojený, udělal jsem maximum, co ve mně bylo. Na trati to nebylo vůbec dobré. Asi se projevilo, že jsem po Novém Městě onemocněl, hodně jsem se trápil. Tak jsem všechno úsilí vrhnul na střelnici," uvedl pro Českou televizi muž, který se představí v nejlepší masákové třicítce.

Na MS ovládl hromaďák Nor Johannes Thingnes Bö, který tak získal dvacátý světový titul a vyrovnal rekord krajana Oleho Einara Björndalena. Čeští reprezentanti zakončili únorový šampionát ve Vysočina Aréně umístěním ve třetí desítce. Krčmář obsadil 24. místo, Tomáš Mikyska byl šestadvacátý.

SP na Holmenkollenu zakončí nedělní smíšené štafety a singl-mixy. Poté se seriál nejlepších biatlonistů přesune do zámoří. Nejprve začne v USA, sezona pak skončí v Kanadě, kde se pojedou i poslední hromadné starty.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články