Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Oberhof "nezklamal". Sprint biatlonistů se kvůli nepříznivému počasí odkládá na pátek

Počasí biatlonu přeje v Oberhofu málokdy. I tentokráte musí pořadatelé řešit v areálu v Durynském lese problémy související s deštěm a silným větrem. Sprint mužů se ze čtvrtka odkládá na pátek v 11:20, informovala Mezinárodní biatlonová unie.

Je nám líto, video expirovalo.
Sprint v Oberhofu se kvůli počasí pojede až v pátek

"Vzhledem k teplému počasí, dešti a silným nárazům větru, které jsou na zítřek předpovídány, byl sprint mužů v Oberhofu přesunut na pátek," informovala IBU na síti X.

V současnosti se pohybují teploty v oblasti vysoko nad bodem mrazu, prší a v Durynsku platí výstraha před silným nárazovým větrem.

V pátek se tak odjede od 11:20 sprint biatlonistů, od 14:25 je pak na programu tentýž závod žen.

Na startu bude obměněná česká sestava, do níž se čtyři měsíce po operaci kolena vrací Tomáš Mikyska. Poprvé bude v této sezoně SP závodit také Vítězslav Hornig, doplní je stálice Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký a Jonáš Mareček. Na ženský sprint se chystají Markéta Davidová, Jessica Jislová, Tereza Voborníková a Lucie Charvátová.

V sobotu by se mělo v Oberhofu podobně jako v Česku výrazně ochladit. Tratě v Oberhofu nejsou však momentálně vůbec v dobrém stavu. Navezený technický sníh je vlivem vytrvalého deště hodně rozbředlý, plný kamínků a pilin. "Je to zvláštní. Místy je sníh bílý, ale to je tak deset procent z trati. Zbytek je hodně špinavý a měkký," popsal Mareček.

Organizátoři plánují v noci před závody rozvést sníh z lyžařské haly. Na pokrytí celé trati ho však nemají dost, takže se přesně neví, na čem se pojede. "Na trénincích jsme ani neměli závodní lyže, takže uvidíme…" podotkl neurčitě Mikyska.

Biatlonisté i biatlonistky pojedou v sobotu stíhačky, v neděli pak štafety. Přímé přenosy vysílá ČT sport a ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport, IBU

Hlavní zprávy

Nejčtenější články