Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Biatlonové MS v Novém Městě se dočkalo vlastní známky

Jak poznat, že se blíží velká domácí sportovní akce? Třeba z nové poštovní nabídky. Mistrovství světa v biatlonu, které v únoru uspořádá Nové Město na Moravě, tak připomíná speciální emise známek.

Do začátku domácího šampionátu v biatlonu zbývají poslední týdny. Připravují se závodníci, připravují se i pořadatelé, kteří dávají dohromady trať v Novém Městě na Moravě, a připravují se i fanoušci tohoto sportu. Významnou domácí událost připomene také Česká pošta, která připravila speciální známku.

Autor návrhu Filip Heyduk vycházel z charakteristiky tohoto zimního klání. "Je o přesnosti a o rychlosti," míní. Biatlon je tak dalším z řady sportů, který se u příležitosti velké akce nebo značného úspěchu dočká vlastní emise známek. V minulosti se takové pocty dostalo třeba hokejovým vítězům z Nagana či fotbalistovi Josefu Masopustovi.

"Škála známek, kterou Česká pošta vydává, je široká," dodává tiskový mluvčí České pošty Matyáš Vitík. A známky nejsou jediným předmětem, který biatlonové mistrovství připomene. Součástí emise je totiž také příležitostné razítko.

Biatlonové mistrovství světa v Novém Městě na Moravě začíná sedmého února a pokračovat bude až do 18. února. V přímých přenosech jej sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články