Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sprint skončil propadákem. Holky to ve větru nezvládly, posteskl si trenér Holubec

Zklamání, kroucení hlavou, velká postesknutí. Sprint českým biatlonistkám na mistrovství světa v Pokljuce zle nevyšel. Markéta Davidová nechápala, proč zrovna v mistrovském závodě udělala nejvíce chyb na střelnici v celé sezoně. Lucie Charvátová byla rozladěná, že zrovna při sprintu začal foukat nevyzpytatelný vítr. Přímé přenosy vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Markéta Davidová na trati sprintu na MS v Pokljuce
zdroj: ČTK/AP

Loňský bronz odvály podivné poryvy. Se šesti chybami skončila Charvátová až jednasedmdesátá a nekvalifikovala se ani do nedělní stíhačky.

"Jsme tady deset dní nebo možná čtrnáct, za tu dobu nefouklo takhle moc. Vlastně za celou sezonu takhle nefouklo. Připravovala jsem se poctivě. Myslím, že ta moje střelba se zlepšila, ale dneska mě to vyloženě sfouklo. Mrzí mě to. Biatlon je o štěstí a dneska to štěstí nepřálo ani trošičku," posteskla si třetí ze sprintu z Anterselvy.

Pro přípravu na světový šampionát udělala maximum. Po posledním Světovém poháru zůstala v Anterselvě, aby si nemusela po návratu do Česka a příjezdu do Slovinska znovu zvykat na vyšší nadmořskou výšku, což jí trvá déle než jiným. Snažila se zapracovat i na střelbě, se kterou se potýká celou sezonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Charvátové, Davidové, Holubce a Eckhoffové po sprintu na MS

Ale sobotní podmínky byly nad její schopnosti. "Bylo to doprava, doleva, ten vítr se tady točí. Nevěděla jsem, co s tím mám dělat. Nedělala jsem s tím nic, protože mi to nepřišlo zas tak, že by to bylo nutné na nějaké cvakání. Doteď nevím, co tam bylo," vyprávěla.

Závod rozběhla svižně, v prvním kole měla sedmý čas, ale pak i na trati ztrácela. "Síly mi sebrala ta trestná kola, protože tam jsem si poctivě zakroužila. Takže jsem cítila, že ke konci ani na těch lyžích nemůžu," řekla osmadvacetiletá závodnice, která na trestném kole odjela 900 metrů navíc k předepsané distanci 7,5 kilometru.

Po nezdaru ve sprintu ji další start čeká až v úterý, kdy je na programu vytrvalostní závod. Ten vzhledem ke čtyřem střeleckým položkám a trestné minutě za každou chybu není pro Charvátovou nejoblíbenější disciplínou. To stíhačka by se jí zamlouvala více.

"Mrzí mě, že ji nepojedu. I když ze zadních pozic, tak bych ji ráda jela, je to mistrovství světa," litovala Charvátová. Za 60. místem potřebným pro postup do stíhačky zaostala o téměř půlminutu.

Davidová: Mistrovství světa a já zastřílím nejhůř v sezoně

To Davidová se do šedesátky vměstnala. I když zůstala bez bodů ve výsledkové listině čtyřiačtyřicátá. V cíli byla hodně naštvaná.

"Taková slova tady do televize nemůžu... Cítila jsem se dobře na trati, a ač je to zvláštní, tak i na střelnici. Zase mistrovství světa a já zastřílím nejhorší výkon v sezoně. Nevím, proč to tak je," řekla posmutněle biatlonistka, která loni po třech minelách v totožném klání skončila na MS sedmatřicátá.

"Dneska to holky ve větru nezvládly," poznamenal suše trenér Jiří Holubec. Bilance ostatních? Eva Puskarčíková 0+3, Jessica Jislová 1+3. Nedělní stíhačku tak pojede jen Davidová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články