Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Takhle se jede štafeta vedle Fischera. Lucka Charvátová se mi smála, líčil reportér Radiožurnálu

Magdalena Forsbergová, Sven Fischer, Uschi Disl nebo Anna-Carin, manželka českého servismana Toma Žídka. Vedle takových biatlonových jmen se postavili na trať charitativní akce pořádané v rámci mistrovství světa mimo jiné také expert České televize Roman Dostál a David Nyč z Českého rozhlasu. Jaký je biatlon z druhé stránky? "Měl jsem pocit, že netrefím z pláže do moře," smál se v cíli reportér sportovní redakce Radiožurnálu.

Reportér Českého rozhlasu David Nyč
zdroj: ČT sport autor: Ondřej Nováček

Řada bývalých biatlonistů a k nim další tváře po premiéře štafety smíšených dvojic na mistrovství světa vyrazily do stejné disciplíny v charitativním závodě.

Výtěžek z akce, která měla televizní parametry klasického závodu, poputuje pro organizaci We don’t have time zabývající se zapojením veřejnosti do udržitelnosti a změny klimatu.

Spousta diváků po dekorování vítězných Norů zůstala na svých místech a nejméně další hodinu v třech stupních pod nulou pozorovala, jak si v deseti týmech bude vést řada bývalých biatlonistů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu štafet smíšených dvojic

Mezi nimi vedle Dostála také David Nyč. Oběma fandila početná skupina z České televize a trenéři z českého týmu.

700 metrů dlouhá trať, položky vleže i vestoje. Ač charitativní závod, procházka to pro někdejšího běžkaře rozhodně nebyla.

"Když jsem přijel na položku vestoje a vzal jsem do rukou malorážku, klepaly se mi ruce tak moc, že to prostě nešlo," řekl Nyč, který v Östersundu vedle rozhovorů pro Český rozhlas komentuje i živě některé závody světového šampionátu.

"Myslím, že jedna rána přesná je ještě velký úspěch," dodal Nyč. Na trati se sice třeba s Forsbergovou příliš nepotkal, na Fischera ale narazil.

David Nyč při střelbě vestoje
zdroj: ČT sport autor: Ondřej Nováček

"Po poslední ležce jsem kroužil na trestných kolech, tak jsem zjistil, že ho mám v zádech. Byl jsem zvědav na to, kolik udělá kol a jestli třeba nevjedeme na trať spolu a nerozdáme si to. Byť asi všichni víme, jak by to dopadlo," hodnotil Nyč, který byl nedávno hostem i Biatlon fokus podcastu.

Jenže Fischer nevyjel. "Udělal jednu jedinou chybu, zatímco já čtyři," dodal Nyč, který měl v ruce malorážku asi potřetí v životě. "Ale to jsem vždycky střílel úplně v klidu."

Bylo to od Fischera nefér, jak pravil Jan Suchan z Českého rozhlasu? "Kdyby kvůli mně střílel taky někam do plotu, nebo do přírody... Já měl pocit, že se netrefím z pláže do moře, on si byl v tu chvíli mnohem jistější," řekl Nyč, který nakonec skončil se svou týmovou parťačkou devátý, o dvě místa za Dostálem.

Před závodem si chtěl nechat poradit od reprezentantky Lucie Charvátové, jenže... "Lucka se mi spíš smála, vlastně mi ani moc neradila. Tak nevím, jestli to viděla. Snad ne."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články