Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Stíhačka zábleskem. Nebudeme ale skákat do stropu, říká s pokorou Krčmář

Po sprintu se chtěl Michal Krčmář koncentrovat hlavně na střelbu. Podařilo se to třikrát ze čtyř případů. Na první stojce ve stíhačce udělal dvě chyby. Svým výkonem nechtěl nakopnout jen sebe, ale také trenéra Zdeňka Vítka. Pocity po nepovedeném sprintu se zlepšily alespoň trochu. I když k ideálu chybí stále mnoho. Vytrvalostní závod mužů je na programu ve středu, ještě před tím v úterý jedou ženy. Přímé přenosy vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Michal Krčmář v cíli stíhačky
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Zdendu Vítka jsem takhle zlomenýho ještě neviděl. Bylo mi líto, kam jsme ho našimi výkony dostali," popisoval Krčmář pocity v týmu po sprintu, ze kterého postoupili do stíhacího závodu jen on a třicátý Tomáš Krupčík.

"Přestal jsem být naštvaný na sebe a snažil jsem se ho (kouče Vítka) nějak nakopnout," řekl Krčmář. "Ale nebudeme si na nic hrát, včera nás to docela zlomilo. Není za co se plácat po ramenou," dodal.

Alespoň částečné zlepšení nálady reprezentačního kouče se podle všeho povedlo. "Dneska jsem určitě spokojenější než včera. Padaly tam nuly, nějaké dvojky, s čímž spokojený nejsem, ale nebyl to dneska úplně jednoduchý závod," komentoval stíhačku Vítek.

Ve stíhačce se Krupčík posunul na osmnácté místo a Krčmář ze čtyřiačtyřicátého poskočil o devatenáct pozic kupředu.

"Dnešek je zábleskem. Nebudeme chodit a skákat do stropu, ale určitě se dají najít chvilky, kdy jsem si na střelnici počínal normálně. Ve sprintu to byl ode mě žákovský výkon," nešetřil sebekritikou Krčmář. "Byl jsem tam dlouho, nemělo to rytmus ani styl. Fakt to bylo špatný."

Ve stíhačce v neděli ani ne o 24 hodin později: tři nuly, jen první stojka za dvě. Koncentrace vydržela na pětasedmdesát procent. "Ta první rána (na třetí položce) byla opravdu daleko. Když chybí koncentrace, člověk nedělá, co má. Je dobré, že je schopen se z toho poučit," okomentoval Krčmářův střelecký výkon Ondřej Rybář.

"Z tohoto hlediska jsem si připadal, že už zase závodím, a dokázal jsem ze sebe sklepat chtění," podotkl Krčmář.

Před vytrvalostním závodem je tu sice ještě ten pětadvacetiprocentní vykřičník, přesto je na čem stavět. Jen je tu ještě jeden problém. Těžko řešitelný. "Od té doby, co hraje dobře Sparta, já jezdím na pytel," všiml si zvláštní souvislosti velký fanoušek letenského klubu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články