Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jediná chyba stála Moravce zlato, na dvacítce doběhl čtvrtý

Nové Město na Moravě - Běžel rychleji než vítěz, ale na medaili to nestačilo. Ondřej Moravec skončil ve vytrvalostním závodě na 20 kilometrů na světovém šampionátu v Novém Městě na Moravě těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě. O medaili přišel kvůli chybě na poslední střelecké položce. Pokud by ji zvládl čistě, získal by zlato. Své první vítězství po třech druhých místech slaví na Vysočině Francouz Martin Fourcade.

Ondřej Moravec
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

I tak zaznamenal Ondřej Moravec dosud nejlepší český výsledek na mistrovství v individuálních závodech, zatím jediný cenný kov - bronz - mají domácí reprezentanti z úvodní smíšené štafety.

Své první vítězství po třech druhých místech slaví na Vysočině Francouz Martin Fourcade, jenž využil absence Emila Hegleho Svensena. Norský suverén získal v Novém Městě na Moravě už tři zlata, kvůli nachlazení ale dnes nestartoval, a čtvrté prvenství tak zatím nepřidal.

Z premiérové medaile na MS se raduje druhý v pořadí Američan Tim Burke, pro bronz si dojel Švéd Fredrik Lindström. Druhý nejlepší z Čechů byl Michal Šlesingr na 30. místě, obhájce bronzu Jaroslav Soukup skončil o devět příček za ním a veterán Zdeněk Vítek obsadil až 67. příčku.

Moravec udělal chybu hned při úvodní střelbě vleže, kde si připsal jednu trestnou minutu, od té doby ale stoupal výsledkovou listinou. Druhou a třetí položku zvládl bezchybně, novoměstskou tratí doslova letěl a před poslední střelbou se po chybách ostatních soupeřů dostal do hry o medaile.

Pálil bleskově, druhou ránu ale netrefil a přišel o naději na cenný kov. Nejdelší trať v programu šampionátu, která je pro české reprezentanty historicky nejúspěšnější, přitom zvládl běžecky excelentně a ze všech 136 závodníků byl nejrychlejší.

"Běžecky to bylo super, ty dvě rány mě budou hodně mrzet. Je to ale sport. Věděl jsem před závodem, že medaile bude viset hodně vysoko, dvě netrefené rány jsou moc. Maximálně to šlo s jednou chybou," uvedl Moravec.

Ondřej Moravec
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Ta rána nás bude hodně mrzet, bylo to půlcentimetrová rána. Je to ohromná škoda, přišli jsme o nádherný výsledek," posteskl si kouč českých biatlonistů Ondřej Rybář.

Dobře rozjetý závod měl také obhájce bronzu Jaroslav Soukup. V závěru mu ale došly síly, pořadím ho srazily dolů tři trestné minuty z poslední střelby. "Poslední kola mi docházejí síly, už jsem nemohl. Furt to není to, co to bývávalo," podotkl Soukup, který nakonec skončil až za kolegou Šlesingrem. Dvojnásobný medailista z MS 2007 zaznamenal 30. místem svůj zatím nejlepší výsledek na Vysočině.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články