Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

MS ve fotbale bude můj relax, hlásí Krčmář a věří, že předsezonní změny budou ku prospěchu

Závěr sezony nebyl úplně tradiční, ani na severu příliš sněhu nebylo. Ale i to málo bylo lepší než nic. Nakonec to podle Michala Krčmáře dopadlo vcelku dobře. Sezona reprezentantům startuje příští týden v Kontiolahti, ale nejen biatlonem živ je člověk. Krčmář nezapře své fanouškovství a chce sledovat i fotbalové mistrovství světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Český biatlon se chystá na start sezony

Závěrečnou přípravu českým biatlonistům zkomplikovaly problémy s nedostatkem sněhu. Kvůli tomu místo Sjusjönu zamířili do jiného norského města Trysil.

"Nebyla to špatná volba. Sice byly podmínky s deštěm nepříjemné, sníh mizel před očima, ale po celou dobu jsme tam měli k dispozici čtyři, čtyři a půl kilometru. Ani jeden trénink jsme nemuseli upravovat kvůli podmínkám. Na to, jak to vypadalo, tak to dopadlo velice dobře," uvedl jednatřicetiletý biatlonista.

Před sezonou se obměnil realizační tým. Trenérem mužské reprezentace je místo Ondřeje Rybáře znovu Michael Málek, který na této pozici působil do zimních olympijských her 2018.

"Oni mají velice podobný rukopis. Navíc s Michaelem jsme obnovili spolupráci, která byla velice úspěšná, zakončená Pchjongčchangem. Tam jsem se víceméně jenom vracel k tomu, co je osvědčené a co fungovalo," uvedl Krčmář, který na ZOH v Koreji získal stříbro ve sprintu.

Výraznější novinkou je příchod někdejšího úspěšného amerického olympionika Matta Emmonse jako specialisty na střelbu. "Je to hezké a funkční oživení toho nového realizačního týmu. Za mě je Matt obrovská střelecká persona, přinesl spoustu nových věcí a je jenom na nás, jak je dokážeme vstřebat a využít je v závodech," ocenil Krčmář.

Ve srovnání se svou manželkou Kateřinou, která s českými biatlonisty spolupracovala dříve, má Emmons mnohem více zkušeností s biatlonem. "Přichází po šesti, sedmi letech u amerického týmu a dobře ví, co je biatlon. Vnímá střelbu, dokáže se vcítit do každé disciplíny, do každé věci v té střelbě. Oba mají perfektně zvládnutou mentální přípravu na závod, umějí pracovat s hlavou během závodu. V tom se od nich můžeme učit," ocenil Krčmář.

Kariéru plánuje minimálně do MS v Novém Městě na Moravě v roce 2024. "To je takový můj styčný bod. Po Pekingu jsem si řekl, že ty následující dva roky chci udělat dobře. Pak se budu bavit sám se sebou a s rodinou, jak to všechno bude vypadat dál," dodal.

MS ve fotbale v pravý čas

Krčmář ve volných chvílích sleduje fotbalové mistrovství světa. Na zápasy se plánuje dívat i mezi závody. Jako fotbalový fanoušek je považuje za příjemné odreagování. Fandí Argentině a Brazílii.

"Mně se líbí jejich temperament a to, jak to ti fanoušci prožívají. Myslím, že by to i pro fotbal byla odměna, kdyby viděli, jak se jejich fanoušci radují," řekl.

Je rád, že se biatlonový program nekříží s programem fotbalového MS v Kataru. "Určitě to bude můj relax mezi závody. Když přijdu ze závodů, tak ne vždycky chce člověk na biatlon myslet, pitvat se v tom. Je to úplně ideální varianta," pochvaloval si.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články