Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krčmáře čeká první hromadný start sezony. Do štafety se vrací Charvátová

Michal Krčmář po vytrvalostním závodu v Anterselvě dlouho vyhlížel, zda se dostane do masáku, a nakonec mu to vyšlo. Ve Světovém poháru ho pojede poprvé v této sezoně. Štafeta čeká biatlonistky. V české sestavě tentokrát nefiguruje Eva Puskarčíková, kterou nahradila Lucie Charvátová. První přímý přenos startuje ve 12:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu s hromadným startem biatlonistů v Annecy

Krčmář si účast mezi třicítkou biatlonistů na patnáctikilometrové trati zajistil ve čtvrtečním vytrvalostním závodu pěkným čtrnáctým místem, v němž nasbíral tři trestné minuty při prvních dvou zastávkách na střelnici.

"Když jsem udělal tři chyby, tak jsem si říkal, že je ten závod v pytli, že se bude střílet dobře," řekl Krčmář v rozhovoru pro ČT sport. "Chtěl jsem si pohlídat výsledek a z toho byly zbytečné chyby," litoval.

V sezoně se dosud jel jeden závod s hromadným startem, který ve francouzském Annecy bez přítomnosti českých biatlonistů ovládl v prosinci domácí Emilien Jacquelin.

Toho o necelé čtyři vteřiny nedostihl jeho reprezentační kolega Quentin Fillon Maillet, jinak vedoucí muž průběžného pořadí SP.

Masák, jejž v Anterselvě loni ovládl Nor Johannes Bö, je na programu koncem sezony ještě v Estonsku a také Norsku.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK/AP

Štafeta na 4x6 kilometru čeká biatlonistky. Češky naposledy v Ruhpoldingu zůstaly daleko za očekáváním.

Kvarteto Eva Puskarčíková, Tereza Voborníková, Markéta Davidová, Jessica Jislová bylo patnácté se ztrátou 3:42,4 na vítěznou Francii. Po sedmém a osmém místu z předchozích závodů tak české závodnice zaznamenaly nejhorší výsledek v sezoně.

Zvláště Voborníková musela na trestné kolo. Tu ovšem nyní může hřát 29. příčka z pátečního  vytrvalostního závodu, kde útočila při střelbě na nulu.

Při závěrečné střelbě sice jednadvacetiletá závodnice dvakrát minula, ale i tak si připsala první body do Světového poháru.

Lucie Charvátová a Markéta Davidová
zdroj: ČTK

Loni se v Anterselvě radovaly z prvního místa Rusky před Němkami a Francouzkami. Český tým by v posledním štafetovém závodu před olympijskými hrami rád pozičně polepšil. Davidová do závodu vyrazí jako čerstvá držitelka malého glóbu za dva individuální závody sezony.

Česká jednička pojede na svém stabilním třetím úseku. Závod rozjede Jislová, po ní bude následovat Voborníková.

Trenéři už dopředu hlásili možnou eventualitu v podobě pošetření některého ze závodníků. Při absenci Puskarčíkové tak má finišovat střelecky kolísavá Charvátová, která v této sezoně jela štafetu pouze v jejím úvodu ve Švédsku. Ve vytrvalostním závodu v Anterselvě nyní skončila až 59., o dvě místa za Puskarčíkovou.

V neděli se program závodů protočí. Biatlonistky tedy bude čekat hromadný start, zatímco muži pojedou štafetový závod.

Příští týden se v německém Arberu jede Otevřené mistrovství Evropy, olympijské hry přivítá Peking 4. února. Přímé přenosy a zpravodajství sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články