Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krčmář zvládl skvěle střelbu, ale lyže ho nepodržely. V hromadném závodu byl sedmý

Michal Krčmář udělal v závodě s hromadným startem na střelnici jedinou chybu a skončil sedmý. Vyhrál Němec Benedikt Doll před Johannesem Bö. Třetí byl Nor Sturla Holm Laegreid.

Krčmář předvedl spolu s Dollem nejlepší výkon na střelnici z celého třicetihlavého pole. Český reprezentant však ztrácel výrazněji na trati, i proto neudržel v závěrečném běžeckém kole kontakt a dojel sedmý. Až za ním finišoval lídr Světového poháru Quentin Fillon Maillet.

"Sedmé místo je pěkný výkon, ale těžko se to soudí. Na trati to nebylo úplně ono, jak by si představoval hlavně Michal," uvedl asistent trenéra Aleš Ligaun.

"Odvedl jsem dobrý závod. Na čtvrté položce byla těžká podmínka. Ale na trati byl dneska problém," shrnul Krčmář.

Naznačil, že tentokráte nevyšla servismanům příprava lyží. "Kluci odvádějí perfektní práci… Ale bohužel dneska nám lyže bouchly. Společně se daří, společně se nedaří," konstatoval s nadhledem Krčmář.

Co se dělo na trati

V prvním běžeckém kole se blýskl Litevec Strolia, když zareagoval neuvěřitelně rychle a podal Bělorusu Smolskému lyži, která mu v tlačenici odjela.

Na první střelecké zastávce byly nejrychlejší a nejpřesnější Norové Bakken a Laegreid. Krčmář položku vypracoval za více než 32 sekund a zařadil se těsně před chybujícího Johannese Bö.

Nor se brzy nejen přes českého reprezentanta přehnal. Krčmář neudržel tempo ostatních a před stadionem ztratil několik cenných sekund.

Český reprezentant však dokázal dodýchávat a odjížděl nakonec jako pátý stále bez chyby. Vedl Johannes Bö před Němcem Dollem.

Nor do toho šlapal ve velkém stylu, Krčmář ztratil za kolo více než dvacet sekund a mírně se propadal pořadím. První trojice chybovala a i po třetí střelbě vedl Bö. Krčmář zvládl třetí položku nádherně, v rytmu a byl zase pátý. Ostatní za ním chybovali.

Zatímco Johannes Bö si znovu na poslední střelbě neodpustil omyl, Doll udržel nervy a bílil. Nor ztrácel na čelo sedm sekund. Do bitvy se dostal i Krčmář, ale podobně jako řada dalších jeden terč minul. Třetí příčku si pojistil Laegreid. Česká jednička odjela jako šestá.

Doll svůj náskok navyšoval. O zlaté příčce nebylo pochyb. Johannes Bö koncovku vypustil. Krčmář nešel do dramatického finiše se třemi dalšími soky, neboť pár stovek metrů před cílem ztratil kontakt a na lepší než sedmé místo už síly neměl.

Výsledky závodu s hromadným startem biatlonistů v Anterselvě

1. Doll (Něm.) 37:14,9 (1 tr. okruh), 2. J.T. Bö -31,3 (3), 3. Laegreid (oba Nor.) -1:28,8 (3), 4. Guigonnat (Fr.) -1:34,7 (2), 5. Bakken (Nor.) -1:35,2 (3), 6. Seppälä (Fin.) -1:42,1 (3), 7. Krčmář (ČR) -1:54,1 (1), 8. Fillon Maillet (Fr.) -1:55,5 (6), 9. Hofer (It.) -1:56,4 (4), 10. Babikov (Rus.) -1:58,7 (4).

Pořadí SP (po 15 z 22 závodů): 1. Fillon Maillet 636, 2. Jacquelin (Fr.) 501, 3. T. Bö (Nor.) 486, 4. Samuelsson (Švéd.) 484, 5. J.T. Bö 440, 6. Christiansen (Nor.) 434, ...29. Krčmář 199, 72. Václavík 29, 78. Štvrtecký (oba ČR) 16.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články