Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Koronavirová situace nepustí fanoušky ani na biatlonové MS v Pokljuce

Biatlonové mistrovství světa v Poklujce se bude od příštího týdne konat kvůli koronaviru bez diváků. Rozhodla o tom Mezinárodní biatlonová unie (IBU) s tím, že v průběhu šampionátu by některý ze závodů mohli symbolicky vidět alespoň zdravotníci.

zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Slovinští organizátoři původně doufali, že by do areálu v Pokljuce pustili alespoň 500 fanoušků denně, podle IBU ale musí být závody bez lidí u trati a na tribunách.

V cíli byly alespoň instalovány velké LED obrazovky, které simulují přítomnost fanoušků promítáním videí.

"Připravovali jsme různé scénáře organizace pro příchod 500 diváků, 3500 diváků nebo pro plnohodnotnou obsazenost. Epidemiologická situace nám bohužel zabránila přivítat na šampionátu věrné fanoušky biatlonu," uvedli organizátoři.

Ti však stále věří, že se jim podaří alespoň symbolicky pozvat některé zdravotníky.

"I v organizačním výboru šampionátu si uvědomujeme, že vynaložili obrovské úsilí na zvládnutí nemoci, která zastavila svět. Tímto bychom jim rádi poděkovali za jejich úsilí," stojí v prohlášení.

Šampionát začne ve středu smíšenou štafetou a do 21. února se rozdá celkem dvanáct sad medailí. Přímé přenosy a zpravodajství z MS sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

BIATLON FOKUS PODCAST: Jaké jsou šance českého týmu na MS?

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články