Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Koronavirem pochroumaná reprezentace v Oberhofu nepropadla, sprint vyhráli Norové

První sprint po novém roce si podmanil Johannes Thingnes Bö, Norové ovládli i další dvě místa na vítězných příčkách. Češi vyloženě nezklamali, na trati však byli vinou koronaviru pouze tři. Nejlepší Jakub Štvrtecký skončil s dvěma chybami 41. Přímé přenosy a zpravodajství ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Johannes Thingnes Bö
zdroj: ČTK/AP

"Kuba někdy bojuje s tím, že něco přetáhne a trochu se mu klepají nohy. Začal střílet s velkým zpožděním. Oceňuju, že to nezahodil, bojoval s tím. Takhle se z toho dá zlepšovat," chválil Ondřej Rybář.

"U Milana a Tomči chválím stojky. Je škoda jedniček vleže. Dnes chybovala spousta závodníků a ani naši se tomu nevyhnuli. Ty rány byly naprosto zbytečný," dodal Rybář.

Chyboval i Johannes Thingnes Bö. Jenže byl nejrychlejší na trati a první v cíli. Norský expres si v Oberhofu dojel pro vítězství i s jednou ranou vedle a je to pro něj třetí výhra v sezoně po dvou sprintech v Kontiolahti.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih českých střeleb sprintu biatlonistů na SP v Oberhofu a ohlasy

Nic na tom nezměnil ani jeho bratr Tarjei, ani stoprocentní týmový kolega Sturla Holm Laegreid, který ztratil dvacet sekund.

Mezinárodní biatlonová unie od začátku sezony provedla už 5700 testů, z toho bylo dvaadvacet pozitivních. Do této statistiky se nyní započítali i Češi.

Až do Oberhofu měli co se koronavirové pandemie týče klid, jenže po soustředění v Pokljuce neprošli PCR testy Michal Krčmář a Adam Václavík a do Německa tak ani neodcestovali.

Pozitivní test se navíc nevyhnul ani Vítězslavu Hornigovi a vzhledem k tomu, že s ním pokoj sdílí Tomáš Krupčík, i on musel zamířit do karantény.

Je nám líto, video expirovalo.
Představení pozměněné tratě v Oberhofu

Realizačnímu týmu, který je navíc ochuzen o část servisáků, tak zbyli tři vojáci v poli.

Sestava na 10 km sprint tak čítala pouze Milana Žemličku, Jakuba Štvrteckého a Tomáše Mikysku. Koronavirus se ale nevyhnul ani velkým výpravám, například i Norové mají problém se servisním týmem.

Jako první z reprezentantů vyrazil na trať Žemlička. Na čelo závodu hned začal výrazně ztrácet a ležka to 150 metry navíc nevylepšila. "Vím o ní moc dobře, byl to problém v hlavě," uvedl.

Stojku už ale odstřílel čistě, rytmicky a za 25 vteřin. Během závodu se výrazně rozsněžilo, z toho si ale Žemlička nic nedělal.

"Po první střelbě jsem měl zasněžené brejle, ale jinak si nemyslím, do kopce to je jedno, pak se jede ve stopě," řekl.

Sport
zdroj: ČT4

"Celkové hodnocení? Průměr. Mohlo by to být určitě lepší, jak v běhu, tak ve střelbě. Ale mohlo by to být taky o dost horší," hodnotil sedmapadesátý Žemlička, který se tak dostal do sobotní stíhačky spolu s Jakubem Štvrteckým.

Ten minul poslední ranou na první položce a spěchal dál, druhá zastávka mu ale trvala téměř minutu, i zde si připsal jednu chybu.

"Klepal jsem se, jinak se nestalo nic. Mrzí mě to. Celkem jsem se jinak klepal, možná jsem vytuhnul, ale je to pro všechny stejné. Na trati to bylo celkem dobré, ta ležka mě hodně mrzí," glosoval to Štvrtecký.

Jakub Štvrtecký
zdroj: Český biatlon autor: Jaroslav Svoboda

Tomáš Mikyska zapsal v úvodu jednu chybu, na položce vestoje ale vystřílel nulu. "Bylo to hodně těžký. Mám co posouvat, abych se ještě zlepšil," řekl čtyřiašedesátý muž pořadí.

Na nedělní mixy již bude k dispozici nejzkušenější člen týmu Ondřej Moravec, který si v Rakousku protáhl po dohodě s trenéry přípravu.

Ve hře je navíc stále i možnost, že by příští týden mohl do Oberhofu při negativním testu přijet nyní absentující Krčmář.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo) - sprint mužů (10 km):

1. J. T. Bö 25:12,0 (1 tr. okruh), 2. T. Bö -10,8 (0), 3. Laegreid (všichni Nor.) -21,6 (0), 4. Hofer (It.) -32,4 (1), 5. Dale (Nor.) -35,2 (1), 6. Ponsiluoma (Švéd.) -52,0 (2), 7. Desthieux -54,2 (1), 8. Fabien Claude (oba Fr.) -56,0 (1), 9. Weger (Švýc.) -56.5 (0), 10. Jeljotnov (Běl.) -57,8 (0), ...41. Štvrtecký -2:02,8 (2), 57. Žemlička -2:34,8 (1), 64. Mikyska (všichni ČR) -2:52,6 (1).

Průběžné pořadí SP (po 10 z 26 závodů): 1. J. T. Bö 488 b., 2. Laegreid 421, 3. Dale 380, 4. T. Bö 375, 5. Samuelsson (Švéd.) 367, 6. Jacquelin (Fr.) 351, ...21. Krčmář 169, 28. Moravec 109, 73. Krupčík (všichni ČR) 1.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články