Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jsem rád, že už svěťák skončil, poslední závody byly nadoraz. Teď vyzuju lyžáky, těší se Krčmář

Biatlonová sezona je definitivně pryč, pomyslnou tečku za ní udělala tradiční akce v jabloneckých Břízkách, která formou exhibice zároveň plní roli domácího mistrovství republiky. To vedle Markéty Davidové ovládl Michal Krčmář, který přiznal, že poslední závody Světového poháru jel kvůli bolavým zádům už vyloženě nadoraz. A je proto rád, že teď může doslova vyzout lyžáky.

Je nám líto, video expirovalo.
Krčmář: Poslední dva závody jsem dojížděl s bolestmi

Krčmář musel ve čtyřpoložkovém finále na dvě trestná kola a nechal o 22 sekund za sebou loňského vítěze Tomáše Mikysku.

Zejména byl ale rád, že se mohl rozloučit s českými biatlonovými fanoušky.

"Už to tak bereme dlouhé roky. Sice to je mistrovství republiky, ale na druhou stranu jim chceme poděkovat, že za námi přijdou, jak nás podporovali celou sezonu. Můžeme se s nimi vyfotit, podepsat kartičky, prostě se s nimi setkat. To je hlavní cíl téhle akce. Výsledky jsou trochu vedlejší," smál se v rozhovoru pro ČT sport.

Líbí se mu hlavně "rodinný" styl akce.

"Je to takové přátelštější. Člověk to vnímá úplně jinak, bere to spíš jako širší biatlonovou základnu. Je to netradiční akce, ale drží tradici a mě samotného mile překvapuje, že každým rokem se tu schází taková kupa fanoušků."

Je nám líto, video expirovalo.
"Něco se povedlo, něco ne." Jak biatlonisté hodnotí sezonu

Co bude dělat teď? Věnovat se hodlá rodině, ale i sám sobě.

"Zuju lyžáky, dám nohy nahoru a začnu se věnovat jiným věcem, než je biatlon. Na biatlon prostě chvíli zapomenu, protože už ho bylo opravdu hodně."

Známý perfekcionista tak za sebou na minimálně několik týdnů nechá koncentraci.

"To soustředění na závody, pětatřicet závodů v sezoně... Nikdy jsem jich neměl tolik. Takže teď spíš odpočinek a vše ostatní. Padne nějaký fotbal, půjdu na hokej. Sport teď v pozici fanouška."

Krčmář uzavřel o víkendu v Oslu Světový pohár šestnáctou příčkou v závodě s hromadným startem.

Týden předtím byl v masáku v Östersundu dokonce čtvrtý. S jednou chybou ze závěrečné položky ho dělily čtyři sekundy od medaile.

"Výsledky byly na konci fajn, ale i tak jsem už rád, že to skončilo, protože sil už bylo opravdu málo. Polední dva závody jsem dojížděl s docela velkými bolestmi zad. Už to nebylo ono a jsem rád, že je to za námi a můžeme se dát do kupy," přiznal nejzkušenější český biatlonista.

Přímé přenosy příští sezony SP v biatlonu i MS v Novém Městě na Moravě odvysílá kompletně ČT sport a ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články