Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Jislová po skvělé střelbě končí desátá. Nejlepší sprint předvedla Tandrevoldová

Jessica Jislová se v rakouském Hochfilzenu postarala o nejlepší český výsledek v sezoně. Ve sprintu po bezchybné střelbě skončila desátá, z vítězství se raduje Ingrid Tandrevoldová z Norska. Na šestnáctém místě dokončila Tereza Voborníková a do třicítky se vešla také Lucie Charvátová. Závod naopak nevyšel Markétě Davidové.

Z vítězství se na úvod rakouského programu raduje Ingrid Tandrevoldová, která využila mimo jiné i absence Franzisky Preussové, biatlonistky se žlutým číslem. Norka napodobila Tarjeie Bö, který vyhrál mužský sprint, a slaví cenné vítězství před druhou Elvirou Öbergovou. Třetí byla Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová.

Z českého týmu si nejlépe vedla Jessica Jislová, která byla bezchybná střelecky a obsadila desáté místo. "Byla jsem trochu nervózní, ale jelo se mi moc hezky. Měla jsem moc dobré lyže," poděkovala českému servisu v cíli. Markétě Davidové naopak střelba vůbec nevyšla a po čtyřech chybách skončila sedmačtyřicátá. Porazily ji i Tereza Voborníková (16.) a Lucie Charvátová (29.).

Jak závod probíhal?

Na rozdíl od Michala Krčmáře vyrazila jednička ženské reprezentace Markéta Davidová na trať mezi prvními. Nevyvarovala se úvodní chyby, ale i trestnému okruhu navzdory nebyla úplně ze hry o místo v elitní desítce. Naděje se však rozplynuly během střelby vestoje, kde tři rány Davidové mířily mimo. 

Úplně jinak si na střelnici vedla Jessica Jislová, která neminula ani v jednom případě a uháněla v Hochfilzenu směrem k cíli. V posledním okruhu se dokonce udržela Lisy Vittozziové a v cíli jí patřilo průběžné třetí místo. Z něj sice spadla až na konečnou desátou příčku, i tak se ale postarala o nejlepší český výsledek v dosavadní sezoně.

Dobře si vedla Tereza Voborníková s jednou chybou. "Cítila jsem se určitě lépe než v Östersundu, měli jsme i výtečné lyže. Přesně vím, kde byla ta jedna chyba, uteklo mi to na šest hodin. Vítr byl minimální, ale střelnice je po kopci, a navíc jsme tu vysoko. A to je opravdu cítit," líčila česká biatlonistka.

Tak jako v závodě mužů si nejlépe vedly norské barvy. Ingrid Tandrevoldová musela v závěru odrazit nápor Elviry Öbergové, ale ani vynikající švédská běžkyně už nedokázala její náskok ohrozit. Tandrevoldová vyhrála o čtyři vteřiny právě před Öbergovou.

SP v biatlonu v Hochfilzenu (Rakousko) – sprint:

Ženy (7,5 km): 1. Tandrevoldová (Nor.) 20:59,9 (0), 2. E. Öbergová (Švéd.) -4,9 (1), 3. Braisazová-Bouchetová (Fr.) -19,7 (1), 4. Häckiová-Grossová (Švýc.) -20,0 (1), 5. Vittozziová (It.) -24,4 (0), 6. Knottenová (Nor.) -40,4 (2), ...10. Jislová -57,7 (0), 16. Voborníková -1:16,3 (1), 29. Charvátová -1:45,3 (3), 47. Davidová -2:09,1 (4), 75. Vinklárková -3:22,9 (3).

Průběžné pořadí (po 4 z 21 závodů): 1. Jeanmonnotová (Fr.) 223, 2. Tandrevoldová 211, 3. Preussová (Něm.) 200, 4. Vittozziová 199, 5. Knottenová 199, 6. Voigtová (Něm.) 192, ...29. Jislová 49, 36. Voborníková 36, 43. Davidová 27, 51. Charvátová 12.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články