Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lídryně SP Preussová se zotavuje z covidu a přijde o žlutý dres, Češi zdravotní problémy nemají

Franziska Preussová se zotavuje z covidu a vynechá nadcházející závody v Hochfilzenu, po nichž přijde o žlutý dres vedoucí ženy Světového poháru. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus, úvodní sprint žen si nenechte ujít od 14:10.

Fraziska Preussová a Lou Jeanmonnotová
zdroj: Reuters autor: Pontus Lundahl/TT News Agency

"Franziska se potýká s následky onemocnění covid-19, které se u ní bohužel objevily hned po závodech v Östersundu. Stále není dostatečně fit na to, aby mohla závodit. V Hochfilzenu proto na startu nebude, zbytek sezony ohrožen není," řekl týmový doktor Sebastian Torka.

Preussová měla výborný úvod sezony. V Östersundu obsadila druhé místo ve vytrvalostním i stíhacím závodě. Byla také čtvrtá ve sprintu a díky 200 bodům se dostala do čela seriálu o tři body před Francouzku Lou Jeanmonnotovou.

Už v Östersundu kvůli zdravotním problémům výrazně prořídlo startovní pole stíhacích závodů. Situace se v Hochfilzenu ještě zhoršila a řada výprav obnovila povinné nošení respirátorů.

Českým závodníkům se nemoci včetně covidu zatím vyhýbají. "Hygienu dodržujeme stále stejně. Každý z týmu je dostatečně sečtělý na to, že kdyby se něco dělo, sám se bude stranit nebo něco řekne. Chováme se normálně, je to standardní," poznamenal Michal Krčmář.

"Jsme opatrní, ale neženeme to do extrému, že bychom všude chodili s rouškou nebo respirátorem," dodal Adam Václavík.

"Chodím hodně mezi lidi v létě a na podzim, takže mám výbornou imunitu. Teď nedělám nic a funguje mi to," řekl velmi odvážně Jakub Štvrtecký.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články