Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Francouzky předvedly sólo závod, česká štafeta doplatila v druhé polovině na nepřesnou střelbu

Ženská štafeta v Anterselvě byla ve francouzské režii. Švédky marně dotahovaly ztrátu na suverénní soupeřky a musely se spokojit s druhým místem v předposledním závodě Světového poháru v italském středisku, třetí doběhly Němky. Češky měly našlápnuto k zajímavému výsledku, ale druhá polovina se jim nepovedla a skončily desáté.

Francouzky ve složení Lou Jeanmonnotová, Anais Chevalierová-Bouchetová, Chloe Chevalierová a Julia Simonová se po celý závod držely na čele, a jelikož k dobrému běhu přidaly výbornou střelbu jen se dvěma chybami, ovládly generálku před světovým šampionátem.

Švédky se sice přiblížily na rozdíl dvaceti sekund, jenže při závěrečné položce Elvira Öbergová zahodila šanci závěr ještě zdramatizovat a se třemi nepřesnostmi vestoje už nemohla stoprocentní Simonovou dohnat.

Souboj o bronz byl otevřený a dramatický až do konce. Němky nakonec odolaly tlaku domácích Italek, které vytáhla Lisa Vittozziová na čtvrté místo. Páté byly Rakušanky s pouhými třemi minutými terči, a to i bez Lisy T. Hauserové.

Jak závod probíhal

Češky nastoupily v sestavě Tereza Voborníková, Jessica Jislová, Markéta Davidová a Lucie Charvátová a první polovina závodu se jim vydařila. Voborníková zastřílela zcela přesně a předávala Jislové na osmém místě se ztrátou 29 sekund.

"Mám radost, že se mi dvě nuly podařily a že jsem to předala takhle v kontaktu," pochvalovala si Voborníková. "Dneska mě hrozně uhnalo první kolo. Jelo se to úplně nesmyslně a bylo hrozně těžké si vyjíždět pozici," dodala.

Druhá reprezentantka pak sice jednou zaváhala vestoje, ale Češky se dál držely v první osmičce. Na čele byly v pohodě jedoucí Francouzky a v různých obměnách se za nimi držely nejčastěji Němky, Italky, Švédky a Rakušanky.

V české štafetě však nastal zlom po druhé předávce. Davidová se trápila na střelnici jak vleže, tak vestoje, zapsala pokaždé tři chyby a jen tak tak odvrátila hrozbu trestného kola. Tomu se už nevyhla Charvátová na posledním úseku, která tak neudržela sedmé místo z předávky a do cíle dorazila jako desátá.

"Je to ostuda, radost z toho fakt nemám. Jenom to ukazuje, že v biatlonu člověk nikdy neví, jestli se mu to znovu povede zastřílet dobře, nebo ne. Mrzí mě to, protože holky to rozjely dobře a já jsem jim to zkazila," litovala Davidová.

Švédky ztratily na vítězky 45 sekund, Němky byly o další půlminutu zpět. Italkám chybělo k bronzu 15 sekund.

SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie):

Ženy - štafeta 4x6 km: 1. Francie (Jeanmonnotová, Chevalierová-Bouchetová, Chevalierová, Simonová) 1:07:21,3 (0 trest. okruhů + 2 dobíjení), 2. Švédsko (Perssonová, Magnussonová, H. Öbergová, E. Öbergová) -45,2 (0+8), 3. Německo (Voigtová, Schneiderová, Hettichová-Walzová, Kebingerová) -1:16,9 (0+10), 4. Itálie -1:30,4 (1+6), 5. Rakousko -1:56,1 (0+3), 6. Norsko -2:35,4 (3+9), ...10. Česko (Voborníková, Jislová, Davidová, Charvátová) -4:12,7 (2+13).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články