Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

"Evo, děkujeme!" Puskarčíková se loučila druhým místem v supersprintu, skončili také Krupčík a Jurčová

Ve znamení velkého biatlonového loučení se neslo tradiční mistrovství republiky. Druhým místem v supersprintech ukončila v Břízkách kariéru Eva Puskarčíková. Šampaňské zkrápělo a potlesk si vyslechli i další končící závodníci Natálie Jurčová a Tomáš Krupčík. V jabloneckém areálu se z titulů radovali Jessica Jislová a mezi muži překvapivě Tomáš Mikyska.

Eva Puskarčíková
zdroj: ČTK

Puskarčíková běžela většinu finále supersprintu třetí, ale poslední střeleckou položku zvládla čistě a posunula se na stříbrnou pozici.

Na stadionu si plácala s fanoušky, hned za cílem dostala květinu, sprchu šampaňským a vítal ji transparent s nápisem "Evo, děkujeme".

Objala se s reprezentačními kolegy a stejně jako Krupčík a Jurčová létala při hoblu vzduchem. "Když se mě zeptáte, jaké to je, tak začnu brečet," uvedla jednatřicetiletá biatlonistka.

Uplynulou sezonu hodnotil Biatlon fokus podcast. POSLECHNĚTE SI:

"Díky, že jste dorazili a fandíte nám pořád, ať se daří nebo nedaří. Já teď budu taky fandit, z gauče," dodala Puskarčíková. Cestou na stupně vítězů se podepisovala a fotila s fanoušky.

Supersprintu žen dominovala Jislová, která se do čela dostala po první bezchybné střelbě a celkem udělala ve čtyřpoložkovém závodu nejméně chyb - tři.

"Jsem ráda, že i doma jsem zvládla zastřílet," uvedla Jislová, letos z české reprezentace nejlepší střelkyně sezony. Na třetí místo se v posledním kole dostala Markéta Davidová, loučící se Jurčová byla čtvrtá.

Rozlučka s Evou Puskarčíkovou
zdroj: ČTK

Mikyska ovládl kvalifikaci, do finále vyrazil první a nikoho před sebe nepustil. Minul jen jeden terč z dvaceti a vyhrál skoro o 20 vteřin před juniorským mistrem světa Jonášem Marečkem.

"Je to normální, závod jako závod," uvedl vítěz.

Nejlepší český biatlonista Michal Krčmář byl pátý po šesti chybách na střelnici, všechny udělal vestoje. Krupčíkovým posledním umístěním kariéry je sedmá příčka.

Mistrovství ČR v biatlonu v Jablonci nad Nisou - supersprint:

Muži: 1. Mikyska (SKP Kornspitz) 11:22,9 (1 trest. okruh), 2. Mareček (SK Nové Město n. M.) -19,5 (3), 3: Václavk -28,9 (4), 4. Hornig 39,4 (2), 5. Krčmář (všichni SKP Kornspitz) -48,4 (6)

Ženy: 1. Jislová 13:28,2 (3), 3. Puskarčíková -16,6 (4), 3: Davidová-21,9 (7), 4. Jurčová -29,1 (5), 5. Masaříková (všechny SKP Kornspitz) -1:01,2 (3).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články