Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Davidová šokovala vítězstvím v IBU Cupu. Rodí se nová hvězda?

Beitostolen – Teprve devatenáctiletá biatlonistka Markéta Davidová při svém druhém startu v IBU Cupu slavila překvapivé vítězství. Svěřenkyně trenéra Jindřicha Šikoly předvedla vytříbený výkon, na střelnici udělala jednu chybu, v běhu byla třetí nejrychlejší. Za sebou nechala i mnohem zkušenější účastnice Světového poháru.

Markéta Davidová
zdroj: Twitter autor: @IBU_CUP

"Markéta už představuje zcela novou generaci sportovců," uvedl na svazovém webu reprezentační trenér Marian Málek. "Věřím, že se za čas stane oporou naší reprezentace," dodal.

V úvodním sprintu sezony skončila Davidová čtyřiadvacátá. Zradila jí střelba, v silném větru chybovala čtyřikrát, na trati měla patnáctý běžecký čas. Ve druhém závodě však na lyžích přímo letěla a minula jen první terč. "Trať byla rychlá, místy nebezpečná, ale cítila jsem, že mi to docela odjíždí," řekla rodačka z Janova nad Nisou.

Vítězka prvního klání Denise Herrmannová udělala v neděli tři chyby a ani nejrychlejší běh jí na lepší než třetí místo nestačil.

Podívejte se na fragmenty z vítězného závodu s usměvavými ohlasy Davidové:

Davidová na zkušenější závodnice nedbala. "Na lyžích byla neuvěřitelné silná. Přestože v IBU Cupu startovala teprve podruhé, podala hodně vyspělý až profesorský výkon," upozornil Málek.

Davidovou nyní čeká trénink v rakouském Obertilliachu, poté závody dalšího dílu IBU Cupu v Ridnaunu, následně absolvuje sérii juniorského IBU Cupu. Vrcholem sezony pro ni bude juniorské mistrovství světa.

Zdroj
biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články