Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Davidová a Krčmář vyrazí z první dvacítky, stíhačky v Anterselvě jedou i další čtyři Češi

V Anterselvě jsou na programu stíhací závody, v nichž má česká reprezentace hned šest závodníků v čele s Markétou Davidovou a Michalem Krčmářem, kteří ve sprintech skončili v nejlepší dvacítce startovního pole. Z prvních míst vyrazí Italka Dorothea Wiererová a Nor Johannes Bö. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus, první závod, a to ten ženský, startuje ve 13:00.

Davidová skončila ve sprintu v Anterselvě šestnáctá, když doplatila na dvě chyby při střelbě vleže. Nenavázala tak na stříbro z Hochfilzenu a pátou příčku z Pokljuky.

"Představovala bych si ten závod trošku jinak, ale musím to brát, jak to je. Snažím se do toho dát maximum a občas to stačí na lepší místo, a občas na horší," uvedla v rozhovoru pro ČT sport.

Na vítěznou Wiererovou ztratila 55,5 sekundy. Zkušenou Italku na stupně vítězů doprovodily další bezchybné střelkyně Chloé Chevalierová z Francie a Švédka Elvira Öbergová. Medailistky se v cíli vešly do rozmezí devíti sekund.

Pátou příčku z Hochfilzenu zopakovala donedávna úspěšná běžkyně na lyžích Slovinka Anamarija Lampičová, která udělala jen dvě chyby na střelnici. Znovu byla nejrychlejší v běhu a na Wiererovou ztratila 18,4 sekundy. Stíhačku ale musela kvůli teplotě odpískat.

Vedení v celkovém pořadí SP udržela Francouzka Julia Simonová, i když po šesti umístěních na stupních vítězů v řadě tentokrát skončila devátá.

Tereza Voborníková, Lucie Charvátová a Jessica Jislová obsadily místa v šesté desítce a do stíhačky se dostaly jen těsně. V běhu ztrácela i Eliška Václavková, která se třemi chybami obsadila 75. příčku.

Také Krčmář bodoval vedle Davidové jako jediný z českých biatlonistů. Se dvěma chybami obsadil ve sprintu osmnáctou příčku.

"Na střelnici jsem trochu hledal sám sebe. Nesedělo mi to, bylo to upracované, ubojované. Ve finále jedna plus jedna není špatný výsledek," řekl pro ČT sport.

Do stíhačky se z českých biatlonistů dostal už jen Adam Václavík, který se čtyřmi chybami obsadil 51. místo. Jakub Štvrtecký, Tomáš Mikyska i Vítězslav Hornig byli daleko za postupující šedesátkou.

Pozici krále sezony znovu potvrdil ve sprintu Johannes Bö, který zásluhou jasně nejrychlejšího běhu i s jedním trestným kolem porazil druhého Švéda Martina Ponsiluomu o více než půl minuty.

Stabilní výkonnost prokázal i jeho reprezentační kolega Sturla Holm Laegreid, jenž se i v pátém sprintu této sezony dostal na stupně vítězů. Ke dvěma druhým příčkám přidal potřetí třetí místo a ve stíhačce má dobrou šanci to minimánlě zopakovat. Program SP v Anterselvě uzavřou v neděli štafety.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články