Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Biatlonovou štafetu v Anterselvě ovládli Norové, Češi dojeli na patnáctém místě

Čeští biatlonisté bez své jasné jedničky Michala Krčmáře, který dostal po náročném programu volno, obsadili v posledním štafetovém závodu před olympijskými hrami 15. místo. Naděje na lepší výsledek týmu sebral hned na prvním úseku Mikuláš Karlík, neboť po trestném kole jel v závěru startovního pole. Vyhráli suverénně Norové.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu mužských štafet v Anterselvě

Českým biatlonistům se nevydařil úvod závodu, když se Mikuláš Karlík po pokažené střelbě propadl až na poslední místo. Aby toho nebylo málo, tak ke střeleckému nezdaru jej navíc postihl další problém v podobě zlomené hůlky.

"Zbytečně jsem si ukopl hůlku, pak nad tím přemýšlel a na ležce neudělal nic, co jsem měl. Jsem na sebe naštvaný," řekl České televizi.

První úsek vyšel nejlépe Francouzům, kteří předávali s osmivteřinovým náskokem před druhými Nory. Karlíkovi druhá střelecká zastávka vyšla lépe, z poslední příčky se však odlepit nedokázal, a tak Milan Žemlička vyjel na svůj úsek se ztrátou více než minuty a půl.

Třetí střelba přinesla střídání na čele závodu, když Tarjei Bö odstřílel lépe než jeho francouzský soupeř. Žemlička potvrdil pověst dobrého střelce, zaznamenal nulu, odpoutal se ode dna pořadí a posunul se na dvaadvacáté místo.

Vpředu mezitím norská štafeta navyšovala svůj náskok, který po čtvrté položce činil něco málo přes deset vteřin před druhými Němci. Český závodník sice v běhu opět něco ztratil, ovšem znovu vynuloval všechny terče a česká čtveřice se díky němu ocitla na osmnácté příčce.

Do třetího úseku vjížděli Norové se sedmisekundovým náskokem na Francouze. Jakub Štvrtecký vyrazil na svoji část trati z devatenáctého místa, dobíjení se na svých položkách nevyvaroval, trestným kolům však naštěstí ano.

Bohužel Adam Václavík přidal na stojce českému kvartetu ještě jedno trestné kolo a ve výsledku z toho bylo patnácté místo. Suverénním vítězem se stali Norové, kteří za sebou měli téměř dvouminutovou mezeru.

Díky znamenitému finiši Latypova nakonec brali druhé místo Rusové před třetími Němci. Za českou štafetu už se do výsledkové listiny vešli pouze Bulhaři, zbývajících osm čtveřic bylo dojeto o kolo.

SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie)

Muži - štafeta (4x7,5 km): 1. Norsko (Laegreid, T. Bö, J. T. Bö, Christiansen) 1:12:14,7 (0 trest. okruhů + 4 dobíjení), 2. Rusko (Babikov, Serochvostov, Loginov, Latypov) -1:57,2 (1+12), 3. Německo (Rees, Horn, Zobel, Fratzscher) -2:04,4 (0+4), 4. Francie -2:20,5 (0+7), 5. Kanada -2:31,5 (1+8), 6. Ukrajina -2:38,7 (0+11), 7. Švýcarsko -2:48,6 (1+7), 8. Itálie -3:03,6 (1+13), 9. Rakousko -3:08,6 (0+7), 10. Slovinsko -4:01,4 (1+8), ...15. ČR (Karlík, Žemlička, Štvrtecký, Václavík) -5:36,1 (2+11).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články