Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Biatlonistky čeká v Oslu štafeta, Moravec s Krčmářem vyjedou do stíhačky

Světový pohár v Oslu pokračuje štafetou biatlonistek a stíhacím závodem mužů. V něm bude mít český tým dva zástupce. Ondřej Moravec a Michal Krčmář však vinou pomalého běhu budou startovat až ze třetí, resp. čtvrté desítky závodníků. Předtím však nejprve vyjedou na trať ženy – české reprezentantky v této sezoně ve stabilním složení Eva Puskarčíková, Jessica Jislová, Markéta Davidová a Veronika Vítková. Přímý přenos štafety sledujte od 12:00, stíhačku pak od 14:45 – oba závody tradičně na ČT sport a webu ctsport.cz.

Markéta Davidová předává Veronice Vítkové
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Zatímco ve čtvrtek se začalo na norském Holmenkollenu sprinty a v pátek bylo volno, pomyslné závodní cesty mužů i žen se na dnešek a neděli rozdělí. Zatímco biatlonistky pojedou štafetu a zítra stíhačky, u mužů tomu bude přesně naopak.

"Štafetový závod není tak dlouhý, tak mi snad nevezme tolik sil," řekla Vítková právě s ohledem na stíhačku, do které vyrazí z 11. místa. "Zkusím prolomit smůlu čtyřpoložkových závodů a co nejlépe ji zastřílet," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonistky pojedou štafetu v Oslu ve stabilním složení, čeká se větrno

Teď je však před ní coby finišmankou a dále Puskarčíkovou, Jislovou a Davidovou štafeta, kterou biatlonistky naposledy v této sezoně běžely na Hrách v Pchjongčchangu. Češky tam skončily dvanácté. "Nic měnit nebudeme, holky jsou připravené," řekl trenér Zdeněk Vítek.

Český tým absolvoval v pátek zhruba hodinový trénink, závodníky při něm trápil silný vítr. A podobně má být i během soboty. "Nečekala jsem, že to bude v takovém velkém cvakání," řekla Vítková. "Ale bude to dobře pro dnešek," dodala.

Veronika Vítková pod dohledem trenéra Zdeňka Vítka
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Puskarčíková přiznává, že běžecky se necítí nejlépe. "Každým závodem to jde ještě níž a níž," prohlásila po sprintu, kde s nulou skončila osmnáctá. "Doufám, že ty dva závody, co nás tady ještě čekají, se ještě taky trefím," uvedla Puskarčíková.

Ta právě v Oslu neúspěšně kandidovala spolu s Michalem Krčmářem do komise sportovců Mezinárodní biatlonové unie. Oba nominanti českého svazu však neobdrželi dostatečný počet hlasů.

Muži poté nastoupí do stíhačky. Českým biatlonistům se ale ve sprintu nedařilo, nejlepší z nich Ondřej Moravec obsadil bez chyby až 29. pozici. Má tak více než minutové manko.

Michal Krčmář a Ondřej Moravec
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Krčmář střílel jednou mimo a na 37. místě ztrácí přes minutu a půl. Loni byl Moravec v Oslu osmý, jeho mladší kolega tehdy poskočil z 28. na 13. příčku a jistě by se tedy Krčmář nezlobil, kdyby se mu něco podobného podařilo i tentokrát.

Jako první vyrazí do závodu jednatřicetiletý Nor Henrik L'Abee-Lund, který ve čtvrtek vyhrál závod Světového poháru poprvé v kariéře. Jeho krajan Johannes Thingnes Bö na něj ztratil 6,1 sekundy. Ze třetího místa pojede lídr seriálu Martin Fourcade z Francie.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Biathlon World

Hlavní zprávy

Nejčtenější články