Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Návrat zatraceného střelce

Biatlonistkám bude v Pokljuce chybět Charvátová, do SP se vrací Václavík

Pouze sedm českých biatlonistů vstoupí do nového roku na Světovém poháru v Pokljuce. Z nominace vypadla nemocná Lucie Charvátová, fit nejsou ani Eliška Václavíková, Tomáš Mikyska a Vítězslav Hornig. Do A-týmu se naopak vrací Adam Václavík. Biatlonový svaz informace uveřejnil na svém webu.

"S ohledem na blížící se mistrovství světa nechceme zbytečně riskovat a nechat závodit někoho, kdo není stoprocentně v pořádku. Pokud to půjde dobře, můžou se všichni vrátit už v Ruhpoldingu," řekl sportovní ředitel Ondřej Rybář.

Osmadvacetiletý Václavík naposledy závodil ve Světovém poháru loni v březnu v Oslu, kde se umístil třikrát v první třicítce. V této sezoně působil dosud v nižším IBU Cupu a patří mu desáté místo. Vedle něj budou startovat ve Slovinsku také Michal Krčmář, Jonáš Mareček a Jakub Štvrtecký. Ženy nastoupí ve trojici Markéta Davidová, Jessica Jislová a Tereza Voborníková.

SP v Pokljuce začne ve čtvrtek sprintem žen, muži pojedou stejnou disciplínu o den později. O víkendu jsou na programu stíhací závody a závody smíšených štafet. Přímé přenosy z Pokljuky sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články