Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Biatlonisté se připravují na domácí MS v unikátní hale

Oberhof - Na začátku února čeká české biatlonisty mistrovství světa doma v Novém Městě na Moravě, a tak už naplno trénují. Na sníh to nemají daleko - připravují se v Německu, v jediné biatlonové hale na světě.

Venku může být klidně více než třicet stupňů - uvnitř oberhofské haly je však třiceticentimetrová vrstva sněhu a teploměr hlásí minus čtyři. A český reprezentační trenér Ondřej Rybář říká, že mít k dispozici podobné zařízení o téměř 1 800 metrech tratí je zvláště nedaleko hranic neocenitelné.

"Všichni využívají ledovce, pro nás je to však hodně daleko," říká Rybář, který jako další výhodu haly oproti přírodním podmínkám uvádí to, že se zde lyžaři nemusejí aklimatizovat na nadmořské podmínky. "Tím, že v Oberhofu vznikl tento tunel, tak to máme zhruba čtyři až pět hodin jízdy a je to pro nás asi nejbližší," dodává trenér.

"Pro nás je to hlavně důležité v tom, že si můžeme udržet cit pro sníh," myslí si také reprezentant Michal Šlesingr. Čeští biatlonisté, kteří se připravují bez bronzového medailisty z MS Jaroslava Soukupa, se do Německa vrátí ještě jednou - na přelomu října a listopadu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články