Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Biatlonisté bojují ve Švýcarsku o nominace na MS, část přenosů odvysílá ČT sport

Tak trochu mimo zář reflektorů odstartovalo ve švýcarském Lenzerheide biatlonové mistrovství Evropy, kde má tradičně zastoupení i česká reprezentace. Hraje se o dvě místa na únorový světový šampionát. Kdo uspěje? Leccos mohly napovědět úvodní vytrvalostní závody. Víkendový program odvysílá živě ČT sport a ČT sport Plus.

V dějišti mistrovství světa 2025 by se mělo vystřídat hned devět českých reprezentantů, přičemž pro Elišku Václavíkovou a Terezu Vinklárkovou na jedné straně a Adama Václavíka a Vítězslava Horniga na straně druhé se bude jednat o klání nominační.

Ve švýcarském Lenzerheide se až do neděle pojedou vytrvalostní závody, sprinty, stíhačky a smíšené štafety, na které budou k dispozici i Tereza Voborníková, Jonáš Mareček a Tomáš Mikyska, tedy tváře ze Světového poháru.

Právě nejdelšími závody šampionát, z něhož se počítají i body do nižšího IBU Cupu, ve středu započal.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté poodhalují plán přípravy před MS

Zatímco českým ženám se příliš nedařilo (Václavíková po pěti chybách na 58. místě, Vinklárková na 69. pozici s šesti netrefenými terči, Kristýna Otcovská nestartovala), u jejich mužských protějšků skončil Václavík v první desítce devátý s dvěma trestnými minutami.

Hornig doběhl jednadvacátý, Ondřeji Mánkovi se závod, kde nechal osm trestných minut, nepovedl vůbec, skončil až na 101. místě.

Individuály ovládli bezchybný Nor Endre Stroemsheim a taktéž čistá Lisa Maria Sparková.

Tereza Vinklárková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Řada týmů využije ME pro donominování, což se týká třeba Německa, Norska či Francie.

Český tým má za sebou šestý díl SP v Anterselvě a část jeho účastníků se na pár dní rozjela domů, Lucie Charvátová zůstala v italské Sappadě a někteří se přesunuli právě do Švýcarska.

Václavík už před Anterselvou, kdy neměl jisté místo na MS, hlásil v rozhovoru pro ČT sport: "Určitě to v hlavě mám, ale zároveň se k tomu neupínám."

Nyní tak má před sebou ještě dva individuální závody. Česká televize z ME odvysílá hned čtveřici závodů: sobotní stíhačky a nedělní mix-štafety.

Po soustředění v italském Ridnaun následuje už očekávané mistrovství světa. Německý Oberhof jej přivítá 8. února smíšenou štafetou. Přímé přenosy z něj taktéž odvysílá ČT sport a ČT sport Plus.

Prozatímní česká nominace na MS:

Muži: Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska

Ženy: Markéta Davidová, Jessica Jislová, Lucie Charvátová, Tereza Voborníková

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz, biatlonmag.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články