Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Málaga srovnala sérii a nadělila Barceloně první domácí prohru v ACB lize

Premiérovou porážku na domácí palubovce v letošní sezoně ACB ligy museli strpět basketbalisté Barcelony od soupeřů z Unicaja Málaga. Vítězstvím 88:79 srovnali pohároví šampioni semifinálovou sérii na 1:1 a do domácího dvojduelu tak nastoupí s cenným lupem. Přímý přenos třetího semifinálového utkání sledujtě živě v neděli od 18:20 na ČT sport či ČT sport Plus.

V daleko ráznějším tempu nastoupili hráči Málagy do druhého semifinálového zápasu před znovu zaplněnou arénou Palau Blaugrana. Již po prvních minutách přinutili za stavu 10:1 letošní mistři poháru Copa del Rey domácho trenéra Šarunase Jasikevičiuse k oddechovému času. Ten však jeho svěřencům zcela nepomohl.

I přes mírné probuzení z bodového komatu basketbalisté Barcelony nedokázali hladce překonávat tvrdou obranu rozehrávky a těžce si tak vytvářeli pozice pro zakončení. Až dvěma trojkami v řadě poslal Nicolas Laprovittola v polovině třetí čtvrtiny poprvé domácí do vedení. To si však v zápětí hostující Málaga vzala zpět.

Silné zahraniční duo Carter a Perry podpořil Kalinoski s Kravishem, zatímco katalánksý kapitán Nikolas Mirotič tentokrát ve druhém poločase nezazářil. Ke zdramatizování závěrečné desetiminutovky napomohlo ani sedm bodů a pět asistencí Tomáše Satoranského či čtyři body a pět doskoků Jana Veselého. Basketbalisté Barcelony poprvé ve španělské soutěži museli před domácími fanoušky pocítit trpkost porážky 79:88.

Naopak zdárný reparát po nevydařeném semifinálovém vstupu složili jejich rivalové z Realu Madrid. Suverénním projevem ve druhém poločase si nakonec vysloužili vysokou výhru 90:73 a vyhnuli se tak nepříjemné pozici, kdy by před venkovními zápasy museli odrážet v Badaloně nátlak možného vyřazení.

Obě série se za stavu 1:1 přesouvají na půdu Málagy a Badalony. Nedělní utkání Unicaji s Barcelonou můžete sledovat i v živém přenosu na ČT sport či ČT sport Plus.

Semifinále ACB ligy – 2.kolo:

FC Barcelona – Unicaja Málaga 79:88 (18:25, 19:15, 20:23, 22:25)
Nejlepší střelci: Laprovittola 19, Kalinič 14, Kurič 13 – Carter 19, Kalinoski, Perry a Kravish po 13.

Real Madrid – Juventut Badalona 90:73 (22:14, 14:26, 27:19, 27:14)
Nejlepší střelci: Yabusele 27, Hezonja 15, Tavares 11 – Ellenson 17, Feliz 15, Parra 13.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články