Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češky přejely Velkou Británii. Výkon byl snad až moc dobrý, varuje trenérka Ptáčková před ME

Dva body chyběly do stovky. České basketbalistky deklasovaly v přípravě na ME Velkou Británii 98:44. Nejlepší střelkyní byla s 16 body Petra Holešínská. Přímé přenosy evropského šampionátu basketbalistek odvysílá ČT sport i ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Česko – Velká Británie

"Nesmíme z toho uhnout, nesmíme být uspokojené. To je teď náš problém, protože výkon byl snad až moc dobrý. Dnes to není jen o Petře Holešínské, dneska to byly všechny hráčky. Holky opravdu skvěle sdílely míč, viděla jsem spolupráci. Nikdo dlouho nedržel balón, byla to konečně chytrá česká hra a to byl základ k vytvoření lepších pozic a nedostávaly jsme se do těžkých situací," řekla trenérka Romana Ptáčková.

Domácí hráčky začaly trojkou kapitánky Renáty Březinové a vedly brzy 7:2. Britky sice snížily, ale Češky se díky trojkám opět Březinové a Petry Holešinské dostaly do náskoku 18:9 a první čtvrtinu ovládly 25:13 po další trefě Holešínské z dálky. Svůj náskok navyšovaly a ve 14. minutě zařídila Stoupalová už vedení o 20 bodů.

Britky odpověděly devítibodovou šňůrou, ale Kateřina Zeithammerová se dvěma trojkami v řadě postarala o náskok 43:26 a Holešínská i přes jen padesátiprocentní úspěšnost ze čtyř trestných hodů zajistila v první půli i podruhé dvacetibodové vedení.

Výběr trenérky Ptáčkové po pauze ještě více dominoval a třetí čtvrtinu vyhrál poměrem 25:7. Od stavu 55:34 předvedl dokonce šňůru 15:0, kterou začala trojkou Tereza Vyoralová a osmi boy za sebou ji zakončila Stoupalová. Český tým ukázal, že je celý skvěle naladěný.

Do závěrečné části nastoupila poprvé v utkání Dominika Paurová a hned se trefila. Přispěla tak k sérii 20:0, kterou natáhla na přelomu třetí a závěrečné čtvrtiny. Deseti body se pod ní podepsala Simona Sklenářová. Nakonec se Česky radovaly z propastné výhry od 54 bodů a zvítězily v přípravě potřetí ze čtyř zápasů.

Česko – Velká Británie 98:44 (25:13, 47:29, 72:36)

Sestava a body Česka: Stoupalová 14, Březinová a Voráčková po 8, G. Andělová 7, Hamzová 6 - Holešínská 16, Sklenářová 10, Čechová a Zeithammerová po 8, Vyoralová 5, Paurová a Šípová po 4.

Nejvíce bodů Velké Británie: Wilkinsonová 8, Wallaceová 7, Fagbenleová a Josephová po 6.

Fauly: 18:17. Trestné hody: 18/14 - 14/9. Trojky: 10:3. Doskoky: 42:38.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články