Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Žabiny opět neprošly do finále, rozhodne se v Králově Poli

I druhý mečbol je pryč. O soupeři basketbalistek USK Praha ve finále ligy rozhodne až pátý semifinálový zápas. Hráčky Králova Pole zrušily v brněnské sérii i druhou šanci Žabin na postup a po vítězství 66:57 v hale soupeřek vyrovnaly stav na 2:2 na zápasy. Rozhodne se v sobotu na palubovce Králova Pole.

Utkání KP Brno - Žabiny Brno
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Žabiny, které byly ve finále naposledy v roce 2014, ani na druhý pokus nedokázaly sérii ukončit. V prvním poločase ještě zlikvidovaly devítibodovou ztrátu a prvním košem po změně stran šly do vedení 30:28, pak ale víc než šest minut nedaly koš. Soupeř za tu dobu nastřílel třináct bodů a Žabinám už se do zápasu nepovedlo vrátit.    

"Prvních patnáct minut jsme zvládli tak, jak jsme si představovali, ale poslední minuty poločasu jsme nezvládli. Důležitý byl úvod druhého poločasu, kdy jsme se prezentovali naší obranou," řekl trenér Králova Pole Martin Pospíšil.

Basketbalistky Králova Pole přinutily soupeřky k jednadvaceti ztrátám, což bylo při jejich pouhých deseti chybách rozhodující. Střelecky táhla vítězný tým Lenka Bartáková, která dala 19 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Semifinále Žabiny - KP Brno nekončí

"Z našich ztrát pramenilo patnáct bodů KP, vzhledem k výslednému skóre to hodně napovídá," konstatoval kouč Žabin Viktor Pruša. "Prohra je to hořká, ale my to hážeme za hlavu. Rozhodne zápas o všechno," dodal.

"Vítězství bereme pokorně. Žabiny jsou stále ve stejné situaci jako před zápasem, chybí jim jedno vítězství. Ale my jsme se dostali konečně do situace, kdy to vítězství chybí i nám. Uděláme všechno pro to, abychom byli na sobotu připravení," doplnil Pospíšil.

Semifinále play-off basketbalové ligy žen - 4. zápas:

Žabiny Brno - KP Brno 57:66 (10:14, 28:28, 38:48)
Nejvíce bodů: Dudášová a Matuzonytéová po 12, Adamcová a Vacková po 10 - Bartáková 19, Sládková 11, E. Kopecká 9. Stav série: 2:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články