Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP ve vodním slalomu 2024

Žabiny a Královo Pole vstoupí do EuroCupu, čekají je náročné skupiny

Po roce se Žabiny i Královo Pole opět představí na mezinárodní scéně. Oba ženské basketbalové týmy z Brna rozehrají základní skupiny druhé nejvýznamnější soutěže – EuroCupu. První zápasy odehrají oba kluby shodně doma. Přímý přenos utkání Žabiny Brno – Montpellier sledujte ve středu na ČT sport a ČT sport Plus od 15:50, duel KP Brno – Dubrovník ve čtvrtek na ČT sport Plus od 17:55.

Utkání KP Brno – Žabiny Brno
zdroj: bkzabiny.cz

Los nebyl k brněnským týmům příliš příznivý. Vicemistr Žabiny i čtvrtý celek minulého ligového ročníku Královo Pole mají ve skupinách dva kluby z Francie, jejíž liga patří k nejlepším v Evropě.

Žabiny na úvod otestuje Euroligou protřelý Montpellier, který v předkole jasně přešel přes chorvatskou Požegu. "Toto utkání napoví, jaké jsou naše postupové šance. Čeká nás jiný soupeř než v lize, a to diametrálně odlišný a daleko vyšší kvality. Zvlášť fyzičnost bude x faktorem zápasu," řekl trenér Viktor Pruša.

Jeho tým prohrál v neděli v derby s Královým Polem o bod. "Byla to facka, jakou jsme potřebovali. Každý musí v nápravě začít sám u sebe," uvedl Pruša.

Po domácím duelu s Montpellier pojedou Žabiny třikrát ven, do San Sebastianu, Lyonu a na odvetu do Montpellier. "Jsou to všechno velmi silné a zkušené celky. Chceme se poprat o co nejlepší výsledky a uvidíme, na co to bude stačit," dodal kouč Žabin, které loni při premiéře v EuroCupu vypadly ve druhém kole play-off s francouzským Bourges.

Královo Pole je už tradičním účastníkem EuroCupu, ale dosud nikdy nepostoupilo ze skupiny. I letos to bude mít tým nové trenérky Marcely Krämer těžké. V Brně omladili kádr, staví v drtivé většině na hráčkách z Česka. Do ligy ale vstoupil tým skvěle, v pěti zápasech neprohrál, v neděli zdolal v derby Žabiny. "Byl to výborný vstup do soutěže. Náš mladý tým ukázal, že při zodpovědném přístupu je schopen hrát i se silnými týmy," řekla trenérka Krämer.

Z hlediska postupových ambicí je opatrná. "Dva roky jsem hrála ve Francii, tak vím, jak je tamní liga silná nejen herně, ale i fyzickými dispozicemi hráček. Proti nim jsou některé naše holky jako modelíny. Hrát o postup bude velmi těžké," prohlásila Krämer.

Ve čtvrtek začne Královo Pole proti Dubrovníku, který je ze tří soupeřů teoreticky nejslabší. "Mají podobný styl jako my, je to mix zkušených a mladých hráček. Každopádně tento duel hodně napoví," uvedla Krämer. Dalšími soupeři jsou Angers a Charleville.

Program brněnských týmů v EuroCupu:

Skupina K:
26. října: 17:00 Žabiny Brno – Montpellier
2. listopadu: 20:00 San Sebastian – Žabiny Brno
10.listopadu: 20:00 Lyon – Žabiny Brno
16.listopadu: 18:00 Montpellier – Žabiny Brno
8. prosince: 18:00 Žabiny Brno – San Sebastian
14.prosince: 17:00 Žabiny Brno – Lyon

Skupina L:
27. října: 18:00 KP Brno – Dubrovník
2. listopadu: 20:00 Angers – KP Brno
9. listopadu: 20:00 Charleville – KP Brno
16. listopadu: 19:00 Dubrovník – KP Brno
7. prosince: 18:00 KP Brno – Angers
14. prosince: 18:00 KP Brno – Charleville

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články