Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Westbrook znovu řádil. Dotáhl Oklahomu k vítězství nad Dallasem a blíží se rekordu

New York – Russell Westbrook pokračuje ve svém úžasném tažení letošní sezonou. Utkání s Dallasem rozhodl v prodloužení a jeho Oklahoma tak zvítězila 92:91. Zároveň Westbrook zaznamenal 37. triple double sezony a za historickým maximem Oscara Robertsona starým 55 let už zaostává jen o čtyři triple doubly.

Russell Westbrook
zdroj: AP autor: LM Otero

Hostující Oklahomě se povedl velký obrat, neboť ještě tři a půl minuty před koncem prohrávala 78:91. Westbrook se postaral o 12 z posledních 14 bodů Thunder.

Osmadvacetiletý rozehrávač skvělým výkonem v závěru vylepšil svůj 37. triple double v sezoně na 37 bodů, 13 doskoků a 10 asistencí. Dallas ještě měl šanci na vítězství, ale Harrison Barnes se v poslední sekundě za tři body netrefil. Mavericks poprvé od roku 1999, kdy klub koupil Mark Cuban, zakončí sezonu se zápornou bilancí výher a porážek. Proti Oklahomě sice texaský celek měl osm střelců s osmi a více body, ale nikdo nedal více než patnáctibodoví Wesley Matthews a Nerlens Noel.

Šlágr pondělního programu NBA si podmanili hráči San Antonia, kteří na své palubovce smetli mistrovský Cleveland 103:74. Spurs vedli už po první čtvrtině o deset bodů a jejich náskok dále narůstal. Nastřílených 74 bodů je pro Cleveland sezonní minimum. Nejlepším střelcem utkání byl domácí Kawhi Leonard s 25 body.

Do zápasu zasáhlo 13 hráčů San Antonia a každý z nich skóroval. Cavaliers vedl se 17 body, osmi asistencemi a osmi doskoky LeBron James. Pátá prohra z posledních deseti utkání pro obhájce titulu znamená, že ve Východní konferenci spadli na druhé místo za Boston.

Cavaliers se navíc možná budou muset ohlížet za sebe, kde na třetí Washington dotírá čtvrté Toronto. Kanadský celek v pondělí porazil Orlando 131:112 a připsal si šestou výhru v řadě. Raptors táhl s 36 body DeMar DeRozan. Jonas Valančiunas přidal 17 bodů s devíti doskoky, Serge Ibaka 16 bodů a rozehrávač Corey Joseph k 15 bodům připojil 13 asistencí. Za poražené nasbíral Elfrid Payton 22 bodů a devět asistencí.

Basketbalisté Sacramenta podruhé ve dvou dnech zvítězili o jediný bod. Tentokrát Kings udolali Memphis 91:90. Rozhodl Darren Collison z trestných hodů pět sekund před koncem. Hosté ještě mohli odpovědět, ale Zach Randolph trojku neproměnil. Nejlepším střelcem vítězů byl právě hrdina dne Collison s 23 body. Memphisu nepomohlo 22 bodů a devět asistencí Mikea Conleyho, ani 17 bodů a 15 doskoků Zacha Randolpha.

Utah přehrál New Orleans 108:101 a drží čtvrtou příčku v Západní konferenci. Skvělou formu z posledních týdnů potvrdil Rudy Gobert, který k výhře přispěl 20 body, 18 doskoky a pěti bloky. Pelicans nestačilo 36 bodů a 17 doskoků Anthonyho Davise. DeMarcus Cousins vynechal druhé utkání po sobě kvůli zraněnému kotníku.

Je nám líto, video expirovalo.
Memphis otočil zápas proti Sacramentu

Výsledky NBA

Dallas - Oklahoma City 91:92, New York - Detroit 109:95, Sacramento - Memphis 91:90, San Antonio - Cleveland 103:74, Toronto - Orlando 131:112, Utah - New Orleans 108:100.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články