Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Wembanyama si poprvé zahrál proti LeBronu Jamesovi, San Antonio ukončilo dlouhou sérii porážek

Podle mnohých se má stát příští superhvězdou basketbalové NBA. První ostře sledovaná sezona Victora Wembanyamy ale rozhodně není procházkou růžovým sadem. San Antonio s devatenáctiletým francouzkým zázrakem jsou v letošní sezoně zatím spíš do počtu. Spurs dokonce v listopadu zaznamenali nelichotivou sérii osmnácti porážek v řadě.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
San Antonio ukončilo proti Lakers sérii osmnácti porážek

V druhém domácím zápase proti Los Angeles Lakers se poslední jednička draftu NBA poprvé postavila LeBronu Jamesovi, který při středeční výhře 122:119 nehrál. Hvězdný nováček ale prý nervozitou netrpěl.

"Myslel jsem si, že to budu prožívat, ale upřímně, na hřišti jsem se jen snažil vyhrát nebo se snažil bránit a hrát správně. Takže ne, žádné pocity jsem na hřišti neměl," uvedl Wembanyama.

Souboj generací vyhrál na body osmatřicetiletý James, který jich nasbíral 23 a přidal 14 asistencí. Wembanyama zaznamenal 13 bodů a 15 doskoků.

Pro Spurs ale bylo podstatně důležitější závěrečné skóre. San Antonio i díky 36 bodům Devina Vassella vyhrálo 129:115 a připsali si tepve čtvrtou výhru v sezoně.

"Už to nějakou chvíli trvalo. Trochu mi to připadalo jako zápas play-off. Ale samozřejmě z toho musíme mít dobrý pocit a ten si zase budeme chtít zopakovat. Takže budeme dál makat jako o život," dodal Wembanyama.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články