Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Minnesota vede NBA i po utkání s Dallasem. Další triple double si připsal Jokič

Aktuálně nejlepším týmem zůstává po vítězství nad Dallasem 119:101 Minnesota. Spolu s ní má nejlepší bilanci také Boston, který přehrál Cleveland 116:107. Obhájci titulu z Denveru zvítězili 124:101 nad Brooklynem i díky triple doublu Nikoly Jokiče za 26 bodů, patnáct doskoků a deset asistencí. Nadále se naopak trápí Golden State Warriors, kteří podlehli Los Angeles Clippers 113:121.

Utkání Dallas – Minnesota
zdroj: Reuters

Minnesota minule prohrála s Oklahomou City, ale proti Dallasu využila převahu pod košem, kde kraloval zejména Karl-Anthony Towns s 21 body a sedmnácti doskoky. Hlavním hrdinou ale byl střídající Naz Reid, který trefil sedm trojek a s dvaceti sedmi body si vytvořil sezonní rekord.

Dallasu při absenci Kyrieho Irvinga nestačilo ani 39 bodů a třináct asistencí Luky Dončiče. Přitom Mavericks vstoupili do utkání skvěle a vedli 17:2. Jenže Timberwolves odpověděli desetibodovou šňůrou a rychle se do zápasu vrátili a na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny rozhodli.

Boston opět předvedl kolektivní výkon. Každý hráč základní sestavy měl dvouciferný počet bodů, nejvíce vidět byl Jayson Tatum s 27 body a jedenácti doskoky. Za Cleveland dal 31 bodů Donovan Mitchell. Boston vyhrál všech dosavadních dvanáct zápasů v domácí hale. "Od začátku jsme zápas kontrolovali. Doma jsme opravdu těžko k poražení," řekl Jrue Holiday. "A to umíme zahrát mnohem lépe. Dnes tam od nás nebyla taková aktivita," doplnil další hráč Celtics Jaylen Brown.

Denver vedl nad Brooklynem už ve třetí čtvrtině o osmadvacet bodů a zápas pak dohrávali především náhradníci. Jokič přesto stihl 115. triple double kariéry a stal se prvním hráčem v historii, který zapsal alespoň deset triple doublů v sedmi po sobě jdoucích sezonách.

Divokou přestřelku nabídlo Sacramento při výhře 128:123 nad Oklahomou City. Oba celky se často střídaly ve vedení, Thunder v závěru dohnali manko 14 bodů na rozdíl jediného koše, ale Kings nakonec zásluhou trestných hodů výhru uhájili. Hlavní zásluhu na tom má De'Aaron Fox se 41 body, za hosty dal ještě o dva více Shai Gilgeous-Alexander, který byl se 43 body nejlepším střelcem večera.

Skvělý start do utkání předvedlo Chicago, které nad Miami vedlo už 33:8 a náskok hájilo až do vítězného konce (124:116). Pro Bulls to byl nejvyšší náskok v první čtvrtině od roku 1997. Coby White k výhře přispěl 26 body, Nikola Vučevič přidal 24 bodů a dvanáct doskoků, Ayo Dosunmu dal také čtyřiadvacet bodů a DeMar DeRozan třiadvacet. Vůbec poprvé od roku 1969 tak měli čtyři hráči Chicaga v jediném zápase na kontě přes 23 bodů.

Výsledky NBA:

Boston – Cleveland 116:107, Dallas – Minnesota 101:119, Denver – Brooklyn 124:101, LA Clippers – Golden State 121:113, Miami – Chicago 116:124, Portland  Utah 114:122, Sacramento – Oklahoma City 128:123.

Zdroj
ČT sport, ČTK, NBA

Hlavní zprávy

Nejčtenější články