Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Washington bez Veselého udolal Golden State

New York - Basketbalisté Washingtonu zvítězili v úterním utkání NBA na hřišti Golden State 88:85 a posedmé v sezoně mají vyrovnanou bilanci výher a proher (22:22). Na tým Warriors vyzráli po šesti předchozích porážkách, Jan Veselý sledoval úspěšnou odvetu za zhruba tři týdny starou domácí porážku pouze z lavičky.

Golden State - Washington
zdroj: ČTK/AP

Vítězství Wizards nad Golden State zajistil tříbodovým košem minutu a 28 vteřin před koncem John Wall. Ve zbytku zápasu už žádný koš nepadl. Střelecky se v týmu vítězů nejvíce dařilo Bradleymu Bealovi s 20 body, z toho 18 dal ve druhé půli. "Nebyl to hezký zápas od obou týmů po ofenzivní stránce, ale byl to ten typ utkání, který nám může vyhrát naše obrana," řekl kouč Washingtonu Randy Wittman. (VIDEO)

San Antonio poprvé v sezoně prohrálo dvě utkání za sebou, v úterý Spurs podlehli Houstonu 90:97. Soupeři přitom chyběl kvůli poraněnému palci na ruce nejlepší střelec týmu James Harden. Druhý pilíř Rockets Dwight Howard se na výhře podílel 23 body a 16 doskoky, Terrence Jones přispěl 21 body. Spurs vedl s 22 body a 11 doskoky Boris Diaw. Rockets v této sezoně porazili Spurs už potřetí, a tak už jistě ovládnou vzájemnou bilanci, což se jim povede poprvé od příchodu hvězdy Spurs Tima Duncana do NBA v roce 1997. (VIDEO)

Neuspěl ani další přední tým ze Západní konference Portland, jehož palubovku dobyl Memphis. Grizzlies zvítězili 98:81, jejich lídrem byl Zach Randolph s 23 body a 10 doskoky. V domácím dresu si LaMarcus Aldridge připsal 27 bodů a 16 doskoků. (VIDEO)

Indiana si upevnila vedení v celé soutěži výhrou 104:92 nad krizí zmítanými Los Angeles Lakers. Slavný klub i kvůli rozsáhlé marodce v kádru utrpěl 30. porážku v sezoně, z posledních dvaceti zápasů vyhrál jen tři a v Západní konferenci má nyní horší bilanci už jen Sacramento. V nedohlednu je navíc návrat hvězdného Kobeho Bryanta, který kvůli prasklině v hlavici holenní kosti nehraje od poloviny prosince. Před tím trval jeho návrat po operaci achillovky pouhých šest zápasů. Úterní vyšetření ukázalo, že Bryant bude chybět minimálně další tři týdny a téměř jistě přijde i o Utkání hvězd 16. února. (VIDEO)

Výsledky NBA:

Cleveland - New Orleans 89:100, Detroit - Orlando 103:87, Golden State - Washington 85:88, Houston - San Antonio 97:90, LA Lakers - Indiana 92:104, New York - Boston 114:88, Portland - Memphis 81:98.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články