Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Warriors zahájili sezonu vítězně. Jen vydržet a dál drtit soupeře, pronesl Durant

Rozdaly se prsteny a šlo se na věc. Sezona NBA začala vítězstvím basketbalových mistrů Golden State. Warriors v domácí hale porazili Oklahomu 108:100. Stephen Curry se v první soutěžní večer prezentoval solidními 32 body.

Je nám líto, video expirovalo.
Warriors odstartovali NBA výhrou

Další střelec Warriors Kevin Durant přidal 27 bodů. "Líbí se mi, jak hrajeme. Jen vydržet a dál drtit soupeře," řekl Durant. Před rokem Golden State zahájili sezonu v domácí Oracle Areně nečekanou porážkou, o bod tehdy podlehli Houstonu (121:122).

Tentokrát se diváci tolika bodů nedočkali i proto, že Warriors proměnili jen sedm trojek z 26 pokusů. Oklahomě zatím chyběl loňský nejužitečnější hráč ligy Russell Westbrook, který se zotavuje po operaci kolena. Nejlepším střelcem hostů byl s 27 body Paul George.

Vítězně vstoupil do sezony také Boston, který doma zdolal Philadelphii 105:87.

Prsteny pro poslední mistry NBA jsou specifické. Poprvé se totiž horní část dá otočit a každý majitel si může vybrat, zda uvidí 74 modrých safírů nebo 74 bílých diamantů. Počet 74 kamenů odpovídá počtu vítězných zápasů Warriors v minulé mistrovské sezoně (v součtu základní části i play-off). Každý z basketbalistů má na prstenu své jméno a číslo dresu. Na boční straně je pak skóre, jakým skončily jednotlivé čtyři série v play-off.

Basketbalisté Golden State jsou hlavními favority ligy i tentokrát, z posledních čtyř ročníků slavili titul třikrát. Pokaždé přitom hráli finále proti Clevelandu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články