Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Warriors bez zraněného Curryho prohráli i s Orlandem, Phoenix je krok od vítězství v základní části NBA

Golden State bez zraněné hvězdy Stephena Curryho prohráli potřetí za sebou. Tentokrát nestačili na třetí nejhorší tým ligy Orlando, jemuž podlehli 90:94. Porážka Warriors zajistila prvenství v Pacifické divizi nejlepšímu celku soutěže Phoenixu a chybí mu už jediná výhra, aby ovládl i základní část.

Utkání Orlando - Golden State
zdroj: USA Today Sports autor: Kim Klement

Warriors se budou muset obejít bez Curryho po zbytek základní části a hrozí jim, že před play-off se jejich pozice zhorší.

Tým, který byl dlouho druhý v lize, se propadl na třetí místo a dotáhlo se na něj Miami. Ztrácí dvě výhry na Memphis a má náskok jen dvou výher na čtvrtý Utah a tří na pátý Dallas.

Proti Orlandu hráči Golden State získali na začátku čtvrté čtvrtiny vedení o 14 bodů, ale přišli o něj. Klíčový koš za tři body dal 52 vteřin před koncem Mo Bamba, který otočil na 89:88 pro Orlando.

Následně proměnil tři trestné hody Franz Wagner a po snížení soupeře pečetil výhru smečí do koše. Nejlepším střelcem Orlanda byl s 19 body Wendell Carter, hosty táhl s 26 body Jordan Poole.

"Hráli jsme hrozně jemně a hloupě. Nehráli jsme dobrý basketbal. Se vším respektem k Orlandu, je to jeden z nejhorších týmů soutěže a my bychom takové zápasy měli vyhrávat," zlobil se pivot Draymond Green.

Obhájci titulu z Milwaukee si do vyrovnané tabulky Východní konference připsali další důležité vítězství 139:119 nad Chicagem.

Bucks tak drží druhou příčku dvě výhry za vedoucím Miami. K triumfu výrazně přispěl Giannis Antetokounmpo, který zaznamenal 25 bodů a 17 doskoků. Ještě o dva body více dal Jrue Holiday.

Trae Young z Atlanty už podeváté v sezoně a potřetí z posledních pěti zápasů pokořil hranici 40 bodů. V úterý se 45 body podílel na výhře Hawks 117:111 v New Yorku a v tabulce střelců se dostal na čtvrtou příčku.

Youngovi pomáhal i Bogdan Bogdanovič, který zapsal 32 bodů, což je nové sezonní maximum srbského reprezentanta.

Výsledky úterních zápasů NBA:

Denver - LA Clippers 127:115, Milwaukee - Chicago 126:98, New York - Atlanta 111:117, Orlando - Golden State 94:90.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články