Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Výhru Prostějova v Ústí zastínilo zranění rozehrávače Venty

Praha - Zranění prostějovského basketbalisty Mateje Venty bylo stínem dohrávky 15. kola NBL v Ústí nad Labem. Čtyři minuty před koncem zápasu zůstal slovinský rozehrávač ležet na palubovce. Zhruba půl hodiny se nehrálo, poté odvezla Ventu ve stabilizované poloze do ústecké nemocnice záchranka s podezřením na zranění páteře.

BK Prostějov
zdroj: bkprostejov.cz

Hanáci vyhráli 91:76 a na třetím místě získali jednobodový náskok před Kolínem, který v sobotu podlehl Jindřichovu Hradci. I svůj druhý zápas na ústecké lavičce prohrál nový kouč Peter Bálint, jenž si odbyl domácí premiéru proti bývalým svěřencům z Prostějova.

Basketbalisté Ostravy odpověděli na minulou vysokou porážku od Prostějova jasným vítězstvím 85:56 nad Chomutovem. Připsali si tak už 13. vítězství a nadále s přehledem drží druhou příčku v ligové tabulce za neporaženým Nymburkem.

Mattoni NBL
zdroj: ISIFA autor: Radek Kalhous

Ostrava o svém triumfu rozhodla drtivým nástupem do zápasu. V první čtvrtině dovolila Chomutovu pouhých šest bodů a celkem desetiminutovku vyhrála o 20 bodů. Domácí si tak mohli dovolit rozložit ve zbytku utkání síly mezi celou sestavu.

Semifinalista z minulé sezony Kolín prohrál 79:88 na hřišti nováčka z Jindřichova Hradce. Aktuálně sice drží třetí příčku, ovšem čtvrtý Prostějov ztrácí jediný bod a má zápas k dobru. Kolínu nepomohlo ani to, že v poslední čtvrtině snížil dvacetibodové manko na pouhé čtyři body, domácí už výhru nepustili.

Třetí porážku z posledních čtyř duelů zaznamenal Děčín, který doma podlehl Pardubicím 75:82. Hosté o své výhře rozhodli nástupem do druhé půle, kdy rychle získali desetibodové vedení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články